Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat internacional
Més de mig centenar de persones exigeixen el reconeixement internacional d'Azawad a Barcelona

També s'ha demanat  l'alliberament immediata de tots els detinguts amazics i aturar els assajos polititzats, de represàlia i d’arbitrarietat del govern marroquí.

29/04/2012 Internacional
Aquesta tarda, una seixantena de persones s'ha concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per donar suport al poble amazic i reclamar el reconeixement internacional de l'Estat d'Azawad. La concentració havia estat convocada pel  Moviment Amazic a Catalunya.

"Per nosaltres els amazics, la proclamació de la independència de l'Azawad és un punt històric, una referència històrica per a nosaltres, perquè si tingués reconeixement, seria el primer Estat amazic al nord d'Àfrica", ha manifestat la membre del Moviment Amazic a Catalunya, Kaïsa Ould Braham als mitjans de comunicació, durant l'acte.

En el manifest que s'ha llegit a la concentració, s'ha denunciat que França i Mali intenten confondre l’opinió internacional amb informacions falses sobre el procés d’alliberament tuareg, vinculades amb l’islamisme. El territori ha estat tradicionalment terra dels tuaregs, el poble nòmada amazic.

El portaveu del Moviment Nacional d'Alliberament de l'Azawad (MNLA), Mossa Ag Attaher va manifestar, fa uns dies a Barcelona que la lluita ha estat legítima perquè ha estat l'emanació del conjunt de poblacions que viuen sobre aquest territori conreat, durant segles, amb cultures i civilitzacions autòctones que han viscut en perfecta harmonia, i "ens hem alliberat de la política criminal de l'Estat malià que ha negat les nostres existències, ha destruït el nostre territori i ha sotmet a la fam el nostre poble" afirmava.


Ajuda humanitària

A més a més del reconeixement internacional, també s'ha reclamat ajuda  a totes les organitzacions humanitàries, associacions locals i internacionals amazigues al nord d'Àfrica i la diàspora enviar ajuda alimentària i mèdica i participar en l'alleujament dels refugiats azawadiens a la frontera.

Segons el Moviment Amazic, la necessitat apressa, a causa del tancament de les fronteres dels països veïns amb la República de l’Azawad i l’alteració de l’ocupant malià de la vida a l’Azawad abans de retirar-se havia retirat els fons financers dels bancs. També remarca l'escassetat d'aliments  i comenta va baixada  del moviment comercial.

I és que la situació és especialment preocupant al nou Estat independent de l’Azawad proclamat el passat 6 d’abril perquè les potències colonials encara influents a la regió (amb França al capdavant)  ja han manifestat la seva negativa a reconèixer-lo. Aquesta oposició és una prova més de cinisme ja que aquest territori fou annexat forçosament a Mali l’any 1958 sense el consentiment de la població, rebuig que era conegut de manera explícita per l’antiga potència colonial: França.


Rebuig a les polititzades sentències contra els activistes rifenys i llibertat de tots els els detinguts

A l'acte, el Moviment Amazic a Catalunya ha denunciat les sentències desmesurades, injustes i polititzades del Tribunal d'Apel·lació d’Alhucemas al Marroc contra els detinguts amazics dels darrers esdeveniments de Aït Bouayach
 
Així mateix ha exigit l'alliberament immediat de tots els detinguts i aturar aquests assajos polititzats, de represàlia i d’arbitrarietat.
 
La justícia marroquí a la ciutat d’Alhucemas va emetre aquest dimecres 25 d’abril unes injustes i dures condemnes contra els detinguts amazics de l’últim aixecament del Rif del passat març de 2012, amb un total de 37 anys de presó i 200000 euros en multes.

Llista dels detinguts polítics rifenys amb les seves sentències

Mohamed Jalloul : Sis anys de presó
Abdel Adim Benchaib: Cinc anys de presó
Abdullah Afllah - Ahmed El Moussaoui - Abdul Jalil Boscot - Abdul Majid Boscot: Quatre anys de presó
Ahmed Badri - Hassan Belhaj - Nassir El Hasnaoui: Deu mesos de presó
Said Akouh - Najim Alkarchouhi - Najim Chouhou - Ahmed Belkadi - Adil Taibi: Vuit mesos de presó
Hicham Boulahrouz - Naim El Morabit - Ridouan Al Hmmouti - Khalid El Moussaoui -  Mohamed El-Khiari: Sis mesos de presó
El Mahdi Abdallah: Quatre mesos de presó
Mohamed Douhri: Dos mesos de presó
Mohamed Akrouh – El Bachir Benchaib: Tres mesos amb suspensió de l'execució

 







 
Valora
Rànquings
  1. Una emboscada d'independentistes tuaregs massacra mercenaris russos del Grup Wagner a Mali
  2. La Franja contra els canons antipedrisc
  3. La CUP pressiona al govern perquè actui davant les activitats il·legals a la Gola del Fluvià
  4. L’origen del llaç groc i el 90 aniversari dels llaços pels presos polítics catalans
  5. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  6. LA LLUITA DELS AMAZICS (tuaregs) DE L’AZAWAD del colonialisme a la Independència
  7. Instal·len a Fraga un canó antigranís que llança ones d'acetilè a 10 quilòmetres d'altura
  8. Els fons voltor posen massivament a la venda pisos amb inquilins
  9. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  10. Concentració de la CUP a la Gola del Fluvià per aturar-hi “les activitats turístiques il·legals”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid