Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Univeristat
El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits

"S'observa ben clarament com ens estan aplicant unes mesures que ens oprimeixen socialment i econòmica i que volen acabar amb tot allò anomenat públic"

21/04/2012 Educació
Les noves mesures neoliberals aplicades a la universitat generen "una brutal discriminació dels estudiants amb menys capacitat econòmica, que són, és clar, els fills dels treballadors" i "s'observa ben clarament com ens estan aplicant unes mesures que ens oprimeixen socialment i econòmica i que volen acabar amb tot allò anomenat públic". És la denúncia que ha fet el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de l'augment del preu que els estudiants hauran de pagar per les matrícules universitàries, i que comportarà que si paguen uns 1.000 euros per any passin a pagar-ne 1.660.

Per tot plegat, el sindicat rebutja "tot aquest seguit de polítiques neoliberals que discriminen la classe treballadora" i manifesta que l'ensenyament, així com la sanitat, "no s'han de tractar com una empresa: els diners emprats no són despeses sinó inversions". En aquest sentit, exigeix als governs autonòmics que no apliquen aquest augment dels preus de les matrícules i que es faci "una vertadera política de beques per a l'ensenyament que faciliten l'accés a la universitat de tothom".

El SEPC considera que les mesures impulsades pel ministre d'Educació a proposta del secretari d'Universitats de la Generalitat "palesen el seu tarannà dretà, neoliberal, antisocial, insolidari i totalment injust amb la classe treballadora i estudiantil". Així mateix, "també estan promulgant unes polítiques basades en la reducció d'estudis per les qual s'eliminaran carreres poc demandades: filologia clàssica en seria un exemple clar", denuncia.

D'altra banda, remarca que en l'àmbit de secundària, es pretén que el professorat imparteixi més hores de classe pel mateix o per menys salari i amb un augment d'estudiants per aula. "Tot plegat és molt clar que repercutirà en la qualitat de l'ensenyament, ja que es fa més i més difícil fer una classe participativa i clara per a molts més alumnes", assegura el sindicat.
Valora
Rànquings
  1. Ha mort Joan Rocamora, militant independentista i un dels fundadors de Llibertat.cat
  2. Joan! “el record de la vall, on vas viure, no l’esborra la pols del camí”.
  3. Joan Rocamora, amb el puny clos
  4. La Fundació Reeixida lliura la fotografia on s’immortalitza l’hora 0 de l’independentisme a l'Arxiu Nacional
  5. Es crea el Col·lectiu País Valencià Carme Miquel de Girona
  6. "Sem Catalunya Nord, perquè volem!"
  7. Decidim!: "El Consell abandona les víctimes de la DANA mentre assegura els guanys del capital i la indústria turística"
  8. Protesta contra la massificació turística a la Cerdanya amb un tall de la C-16 a l'alçada de Berga
  9. Decidim! demana que es doni suport a la moció de censura impulsada per Compromís per posar fi al govern de Mazón
  10. La CUP contra el nou pressupost de la Diputació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid