Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
L'administració balear fa 9 mesos que paga als treballdors del CJIB

Aquesta situació s'inicià el mes de juny de 2011, quan els treballadors deixaren de cobrar, i es manté fins avui, ja que el Consell esgotà la pòlissa de crèdit bancària que tenia signada.

16/02/2012 Laboral
Ahir, l'Assemblea de treballadores i treballadors del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) va denunciar públicament l'impagament, des de fa 9 mesos, de les nòmines de l'entitat. Aquesta situació s'inicià el mes de juny de 2011, quan els treballadors deixaren de cobrar, i es manté fins avui, ja que el Consell esgotà la pòlissa de crèdit bancària que tenia signada, segons informa Tribuna Mallorca

El portaveu de l'assemblea i treballador de l'entitat, Tomeu Moreno va comunicar que el deute que manté l'entitat pública amb els seus empleats és de 56.174,92€. A tot això cal afegir les quotes a la seguretat social, les indemnitzacions i les finalitzacions de contracte de cinc treballadores i treballadors.

Tomeu Moreno va denunciar que la situació personal de la gent que treballa al CJIB ha arribat al límit, i que alguns d'ells ja no poden fer front a les seves obligacions i càrregues més bàsiques, com ara l'habitatge i la manutenció. De fet, segons Moreno, ja fa molts de mesos que viuen de les seves famílies, però això, després de 9 mesos, ja no és sostenible.
Segons paraules de Tomeu Moreno, “entenem que aquesta situació és generada per l’incompliment, per part del Govern de les Illes Balears, de la seva obligació d’ingressar la partida anual de 2011, que ascendeix a 151.250,00 €, a més de no haver abonat els 121.000,00 € corresponents a l’exercici 2012. Ambdues partides van destinades al funcionament ordinari de l’entitat pública i consten als pressuposts aprovats per la CAIB i publicats al BOIB”.

Per tot això els i les treballadores demanen que els responsables del Consell de la Joventut continuïn treballant i lluitant per restablir la situació que pateixen l'entitat i els seus treballadors. Insten a que s’estudiï la possibilitat d'interposar accions legals contra el Govern de les Illes Balears. A més, exigeixen a Rafael Bosch, Conseller d'Educació, Cultura i Universitats i a Isabel Cerdà, Directora General de Cultura i Joventut, a que duguin a terme les obligacions de pagament amb el Consell de la Joventut d'una vegada per totes i a que siguin clars amb les declaracions que duen a terme referides a aquesta situació. També a José Ramon Bauzá, president del Govern de les Illes Balears, a que prengui consciència de la situació que pateix el personal laboral del CJIB i a que intervengui davant aquesta greu situació.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid