Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Negocis amb les presons
Felip Puig obre la veda a la vigilància privada a les presons
20/02/2012 Res-pública

El conseller d'Interior del govern autònom de Catalunya, Felip Puig, ha anunciat aquest dilluns que el departament que presideix està estudiant la possibilitat de cedir a empreses de seguretat privada la seguretat perimetral de les presons catalanes.

Puig ha realitzat aquestes declaracions avui en el transcurs de la conferència La societat civil i els reptes del segle XXI, a càrrec seu, a l'Hotel Majestic en el marc dels dinars-debat organitzats per la Fundació Catalunya Oberta.

La justificació d'aquesta proposta es basa en la idea de substitur una promoció de mossos "que no podem convocar", i destinar els agents a d'altres tasques policials. Aquesta mesura, segons Puig, permetria optimitzar "l'aprofitament de recursos" i "l'especialització" del cos en noves amenaces com el "terrorisme internacional."

En aquest sentit, Puig ha apuntat que la crisi econòmica que afecta la Comunitat Autònoma de Catalunya obligarà a buscar fórmules que garanteixin la seguretat dels ciutadans a un cost inferior, en què  “també hi haurà espai per a la seguretat privada."

Puig, que compta amb un llarg currículum privatitzador i polèmic als anteriors governs de CiU (des del Departament de Benestar Social i com a responsable al Consell d'Administració d'ADIGSA) pretén obrir la veda als negocis a les presons.

Com a antecedent dels negocis lucratius de CiU amb les presons cal destacar la impliació de Jordi Pujol Ferrusola en les empreses encarregades del disseny de seguretat de les presons de Quatre Camins i Brians junt a Francisco Palomino (cunyat de Felipe Gonzàlez) a Control y Aplicaciones SA i Farc SA, empreses en què també estava vinculada la dona de Lluís Prenafeta, entre els anys 1986-1992. Unes adjudicacions que van beneficiar directament les empreses de membres del partit conservador.

També com a antecedent del negoci de la seguretat privada, al País Basc, cal subratllar l'enriquiment de l'ara eurodiputat pel PP Jaime Mayor Oreja, que va construir un gran imperi empresarial amb empreses de seguretat (entre moltes PROSEGUR) i que es beneficiava de les adjudicacions de la seguretat privada al País Basc (escoltes, seguretat privada, etc.).

Valora
Rànquings
  1. Ha mort Joan Rocamora, militant independentista i un dels fundadors de Llibertat.cat
  2. La Fundació Reeixida lliura la fotografia on s’immortalitza l’hora 0 de l’independentisme a l'Arxiu Nacional
  3. Es crea el Col·lectiu País Valencià Carme Miquel de Girona
  4. Decidim!: "El Consell abandona les víctimes de la DANA mentre assegura els guanys del capital i la indústria turística"
  5. "Sem Catalunya Nord, perquè volem!"
  6. Decidim! demana que es doni suport a la moció de censura impulsada per Compromís per posar fi al govern de Mazón
  7. Protesta contra la massificació turística a la Cerdanya amb un tall de la C-16 a l'alçada de Berga
  8. La CUP contra el nou pressupost de la Diputació de Girona
  9. L’STEI Intersindical denuncia que la Conselleria d’Educació s’alinea amb grupuscles d’extrema dreta
  10. Discriminacions lingüístiques de la Policia Nacional espanyola a Ciutadella
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid