Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Paga extra
El Banc Sabadell fa negoci amb els sous dels funcionaris

El Govern aconsegueix pagar el 20% la paga extra dels treballadors públics gràcies a un crèdit del Banc Sabadell a partir de la injecció del BCE

31/12/2011 Economia
El Govern aconseguirà acabar el 2011 pagant el que faltava de la paga extra als treballadors púlbics. El dia 28 va pagar el 80% de l’extraordinària gràcies a un crèdit obtingut arran de l’obertura de mercats per la injecció de 500.000 milions d’euros del Banc Central Europeu, segons va explicar el mateix conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, dimecres en roda de premsa. I el 20% restant fins a finals d'any.

No hi ha diners per pagar el total dels sous dels treballadors públics, però les entitats bancàries sempre acaben guanyant i traient profit de la mala situació financera de la Generalitat. Tot i que ni Mas-Colell ni el portaveu del Govern, Francesc Homs, van voler dir el nom de l’entitat prestamista del crèdit, fonts financeres han revelat a diversos mitjans que el van tancar amb el Banc Sabadell i l'interès que pagarà el Govern serà del 6%, unes condicions “molt satisfactòries”, segons va dir el conseller. Entre dijous i divendres es va poder pagar el 20% de les pagues extres dels treballadors públics que quedaven per abonar. En total, es tracta de 70 milions d’euros.

Tot i el crèdit, Mas-Colell va reconèixer que encara s'està "força lluny" del pla de pagaments que tenia previst el Govern abans de saber que no cobraria els 759 milions de l'addicional tercera de l’Estatut que deu el govern espanyol.

Davant d’aquest panorama, el sindicalista Jordi Martí Font es pregunta “La Generalitat pot tornar aquest crèdit al 6% sense endeutar-se més?”. I ell mateix respon: “La resposta la sabem totes i tots però ningú no s'atreveix a dir-la... Una altra seria preguntar quant ha costat realment al Govern aquest crèdit (i no parlo ara de diners) però aquesta millor ni insinuar-la, no fóra cas que algú s'amoïnés de veritat...”.

En un article titulat “El Banc de Sabadell apuntala CyU”, Martí Font resumeix així l’episodi del crèdit: “Després de protestes, amenaces, males explicacions i ximpleries diverses, el Banc de Sabadell apareixia com la mare de Déu de Montserrat, feia el miracle i solucionava el paperot al Govern de CyU”.

Negoci del Banc Sabadell


Martí Font assenyala que Mas-Colell no va voler facilitar la identitat de l’entitat bancària “per no incomodar l'entitat financera que ha salvat la pell del Govern català alhora que s'ha embutxacat uns dinerets que mai vénen malament”. I en aquest sentit destaca el negoci del Banc Sabadell, ja que “si el mateix banc va rebre diners a l'1% provinents del Banc Central Europeu, ara n'ha deixat al Govern de Catalunya al 6%”. “Per tant, s'entén que els del Govern no en volguessin dir el nom, si tenim en compte que en aquesta crisi el nom dels lladres mai no apareix enlloc... fins que algú el diu”, etziba.

El Banc Central Europeu, “aquesta entitat antidemocràtica presidida per l'exGoldman Sachs Mario Draghi i que condiciona cada dia més les nostres vides”, va repartir 500.000 euros entre 523 bancs de la Unió Europea el passat 21 de desembre. Draghi els va deixar els diners a un interès de l'1% amb la intenció, segons les seves paraules, de reactivar “el crèdit a famílies i empreses”.

Martí Font remarca també que tot i les disculpes del Govern pel desgavell amb els sous dels funcionaris, CiU “tan sols es va abstenir quan la Unió Europea va manar a l'Estat espanyol que canviés la seva Constitució per tal que el dèficit públic dels estats fos no ja impossible sinó ni tan sols probable”.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid