Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi capitalista
CiU i PP s'alien per impedir establir un impost a la banca

Pels convergents, "no és ni el moment ni el lloc indicat" per apujar els impostos als bancs

01/12/2011 Economia
CiU i PP van rebutjar aquest dimecres la creació d'un impost especial a la banca per tal de finançar un fons de rescat hipotecari. CiU s'hi va negar al·legant que "no és ni el moment ni el lloc indicat" per parlar d'apujar els impostos a les entitats financeres catalanes. Van impedir així que prosperés una proposició de llei presentada per ERC, que va apuntar que "si s'han rescatat països i bancs també s'han de rescatar famílies".

La proposició de llei plantejava dues qüestions. En primer lloc, la creació d'un impost sobre els dipòsits bancaris que haurien de pagar les entitats financeres en funció del seu volum. La segona part de la proposició de llei consistia en la creació d'un fons de rescat hipotecari per a aquelles persones amb problemes per fer front als pagaments de les hipoteques.


Però segons CiU, aplicar un impost a les entitats financeres catalanes provocaria que aquestes derivessin els costos d'aquesta imposició als usuaris i que molts dels estalviadors es plantegessin canviar de comunitat autònoma per guardar el seu capital.

La proposició de llei comptava amb dues esmenes a la totalitat. La de CiU i la del PP, que va valorar la proposta dels republicans com una "medicina equivocada". Segons el PP, no es pot "castigar a qui estalvia". A més, els populars van alertar que l'impost a la banca "descapitalitzaria Catalunya".



La resta de grups de la cambra es van mostrar partidaris de tramitar la proposició de llei, tot i que Ciutadans es va abstenir en considerar que el Parlament no és l'àmbit indicat per regular-lo, sinó que s'hauria de regular a nivell estatal.

La que ha presentat ERC és una proposta vigent a molts països d'Europa (incloses Alemanya i França) i en el cas català permetria uns ingressos addicionals de prop de 600 milions d'euros.

ERC no n'apren

Malgrat haver presentat una proposicio de llei transformadora i que CiU li hagi rebutjat, ERC perdona els convergents. El president del partit, Oriol Junqueras, ha afirmat en un escrit al seu bloc que són "conscients" de la situació i que "estem disposats a posar-hi el coll, a assumir solidària i responsablement decisions que comporten sacrificis", diu el dirigent republicà.

Junqueras ha reconegut que "esperàvem més flexibilitat i disposició per arribar a acords raonables", però tot i el "gerro d'aigua freda", ERC sembla tenir molta paciència. "Seguim i seguirem posant propostes sobre la taula, fent ofertes concretes de col•laboració al Govern de la Generalitat. Seguirem estenent la mà al Govern de Catalunya, esperant la mateixa alçada de mires que reclamava el President Mas".
Valora
Rànquings
  1. Palma acollirà la II Trobada de Dones dels Països Catalans
  2. Voluntat de construir una xarxa per trobar formes d'organització per incidir en la presa de decisions
  3. 40è aniversari de la manifestació per la llengua de l'MDT aturada per les càrregues indiscriminades de la policia espanyola
  4. Una llei de la selva de societats primitives.
  5. Xerrades del sindicat Intersindical-CSC a Girona
  6. Sant Jordi per la Llengua fa una crida per convertir el Sant Jordi en una diada en defensa del català
  7. Comitès d’empresa dels Jesuïtes, Thau, Joan Pelegrí, Virolai i Maristes es mobilitzaran per la igualtat de jornada amb la pública
  8. Un policia espanyol s’infiltra dos anys en l’independentisme de Lleida
  9. Meridiana Resisteix: 1714 dies de lluita
  10. “Cal garantir els grups singulars per combatre l’estigmatització dels centres”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid