Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Barcelona denunciarà les mancances de democràcia en la gestió municipal als Consells de Barri

Aquesta setmana s’han començat a celebrar els consells de barri del districte. El Consell de Barri, "en teoria", és un òrgan de participació territorial per a totes les qüestions referents al barri. Té per finalitat ser un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de polítiques públiques de proximitat.
 
El nucli de Gràcia de la CUP de Barcelona s’ha proposat fer d’aquest òrgan un espai per denunciar totes les retallades  que s'estant generant als serveis públics, les mancances de democràcia en la gestió municipal i per també per mostrar les diverses reivindicacions dels col·lectius i dels moviments que lluiten al barri.

14/11/2011 10:33 Política
El consell de barri, com a figura s’aprova al plenari de l’Ajuntament el 2 d’octubre de 2009, amb posterioritat a grans processos claus en la història social i política de la ciutat com van ser l’ordenança de civisme, diversos projectes urbanístics i el Fòrum de les Cultures que van prescindir totalment de l’opinió i de la participació ciutadana, segons la formació independentista.
 
Per a la CUP de Barcelona,  l’objectiu dels responsables polítics de l’operació era debilitar el debat crític sobre el model de ciutat i orientar les energies dels col·lectius veïnals cap als temes més immediats, més propers i més petits. Aquest òrgan institucional es composa amb veu i vot d'un President del Consell (regidor del didtricte o President), un vicepresident, elegit per majoria de dos terços o per consens, el secretari del Consell de Barri, un conseller de districte de cada grup municipal, i les entitats i associacions de veïns i veïnes del barri, inscrites en el Registre de l’Ajuntament, per tant la resta d’entitats, col·lectius i persones poden participar-hi amb veu però sense vot.
 
Dins d'aquesta maquinaria municipal, la CUP de Barcelona també denuncia  que "per dinamitzar aquesta participació l’ordre del dia del consell de barri no es publica enlloc"
 
"El mandat 2001-2015 a Gràcia va començar a caminar amb un acord entre CiU i PSC sobre una reducció dels òrgans de participació del districte, un dels encàrrecs que Xavier Trias va fer a nivell de tota la ciutat al nou comissionat, Carles Agustí, i que requeria d’un cert consens polític" remarca la formació.
 
Tot i així, el nucli de Gràcia de la CUP de Barcelona  s’ha proposat fer d’aquest òrgan un espai per denunciar totes les retallades que estem patint als serveis públics, les mancances de democràcia en la gestió municipal i per també per mostrar les diverses reivindicacions dels col·lectius i dels moviments que lluiten al barri.
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid