Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta
Els veïns del Palau d'Anglesola rebutgen la construcció d'una planta de biomassa

La consulta popular ha comptat amb una participació del 40%

28/11/2011 Territori
El 71,81% dels ciutadans del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) ha rebutjat la construcció d'una planta de biomassa en una consulta popular es va celebrar aquest diumenge i que va obtenir una participació del 39,51%, és a dir 667 persones d'un cens de 1.688. D'aquests 175, el 26,24% van votar que sí a la planta de biomassa, mentre que 479, el 71,81%, van votar que no. 10 persones van votar en blanc (1,5%) i tres (0,45%) nul. El pressupost de la consulta ha estat de 475 euros.

El Palau d'Anglesola Opina (PAO), entitat organitzadora de la consulta, ha valorat els resultats com un "èxit sorprenent" i ha destacat la "gran participació de la ciutadania".

La pregunta de la consulta popular era "Estàs d'acord amb la construcció de la planta de producció d'energia elèctrica a partir de biomassa, projectada al terme del Palau d'Anglesola?".

Segons ha informat l'organització, tot i que la previsió era celebrar el plebiscit a la Plaça de la Generalitat, l'Ajuntament del Palau va comunicar a última hora que la ubicació s'havia denegat i la consulta s'havia de realitzar a l'escola municipal.

Tambe al Poal

També al Poal (Pla d'Urgell) rebutgen la planta. Aquest dilluns membres de la plataforma Salvem el territori han presentat més de 2.300 signatures a la seu territorial d'Urbanisme per donar suport a les al·legacions contràries a la planta de biomassa que l'empresa Nufri vol construir molt a prop del municipi.

El projecte inicial de la planta de biomassa que va presentar l'empresa Nufri va rebre el vistiplau de la comissió d'Urbanisme. L'empresa hortofructícula Nufri, amb seu a Mollerussa, vol construir una planta de biomassa amb 14 megawats de potència en uns terrenys de Palau d'Anglesola situats a 1,3 quilòmetres de Poal. Els veïns denuncien que la planta contaminarà i serà perjudicial per la salut de les persones.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid