Consulta
Els veïns del Palau d'Anglesola rebutgen la construcció d'una planta de biomassa

La consulta popular ha comptat amb una participació del 40%

28/11/2011 Territori
El 71,81% dels ciutadans del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) ha rebutjat la construcció d'una planta de biomassa en una consulta popular es va celebrar aquest diumenge i que va obtenir una participació del 39,51%, és a dir 667 persones d'un cens de 1.688. D'aquests 175, el 26,24% van votar que sí a la planta de biomassa, mentre que 479, el 71,81%, van votar que no. 10 persones van votar en blanc (1,5%) i tres (0,45%) nul. El pressupost de la consulta ha estat de 475 euros.

El Palau d'Anglesola Opina (PAO), entitat organitzadora de la consulta, ha valorat els resultats com un "èxit sorprenent" i ha destacat la "gran participació de la ciutadania".

La pregunta de la consulta popular era "Estàs d'acord amb la construcció de la planta de producció d'energia elèctrica a partir de biomassa, projectada al terme del Palau d'Anglesola?".

Segons ha informat l'organització, tot i que la previsió era celebrar el plebiscit a la Plaça de la Generalitat, l'Ajuntament del Palau va comunicar a última hora que la ubicació s'havia denegat i la consulta s'havia de realitzar a l'escola municipal.

Tambe al Poal

També al Poal (Pla d'Urgell) rebutgen la planta. Aquest dilluns membres de la plataforma Salvem el territori han presentat més de 2.300 signatures a la seu territorial d'Urbanisme per donar suport a les al·legacions contràries a la planta de biomassa que l'empresa Nufri vol construir molt a prop del municipi.

El projecte inicial de la planta de biomassa que va presentar l'empresa Nufri va rebre el vistiplau de la comissió d'Urbanisme. L'empresa hortofructícula Nufri, amb seu a Mollerussa, vol construir una planta de biomassa amb 14 megawats de potència en uns terrenys de Palau d'Anglesola situats a 1,3 quilòmetres de Poal. Els veïns denuncien que la planta contaminarà i serà perjudicial per la salut de les persones.