Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PSAN fa una crida a no participar en les eleccions del 20-N

Des d'una òptica conjuntural, manifesta que "hom podria considerar la conveniència de participar en aquesta mena d’eleccions utilitzant-les com a instrument unitari i propagandístic de l’independentisme català, però "això, en les circumstàncies actuals, no ha estat possible". 
 
El Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) defensa la no participació en aquest procés electoral i crida el conjunt dels independentistes de nació catalana, "homes i dones de tot Catalunya, a abstenir-s’hi de votar cap opció política, denunciant activamentles mancances democràtiques, nacionals i socials d’aquesta representació".

10/11/2011 00:27 Política

Sota una perspectica estructural, el PSAN parteix del fet bàsic que les eleccions no decideixen el poder real, ja que es dóna la circumstància que aquestes eleccions són, sobretot, "una pantomima" que escenifica l’alternança de govern entre els dos partits nacionalistes espanyols PSOE i PP, amb la presència de petites comparses, enuna comèdia trucada per les lleis i les normes electorals d’unapseudodemocràcia feta a la mida de l’Espanya profunda.

Com a conseqüència d’això, "els (pocs) diputats catalans que formen part d’aquesta cambra són uns convidats de pedra, motiu de sarcasme i de menyspreu per part dels dos partitsespanyolistes esmentats. I encara ho són més quan es dediquen, servils, a participar positivament en l’activitat legislativa espanyola" remarca la formació independentista.

Així mateix, considerar que el Congrés espanyol és una instància que "actua i actuarà com un instrument contrari al procés d'independència de la nació catalana, primer perquè la quasi totalitat dels seus diputats es deuen a la unitat d'Espanya, i segon perquè els representants polítics que han de protagonitzar una declaració d’independència són, sobretot, diputats dels parlaments autonòmics i alcaldes i regidors de tot el territori nacional. És a dir, aquells qui han estat elegits per a exercir i gestionar determinades quotes d’autogovern i que, un cop constatada la insuficiència i la dependència d’aquests autogoverns, fan el pas d’anar més enllà i reclamen iproclamen l’autogovern màxim: la independència política".

A més a més, remarca que no hi ha possibilitat de desenvolupar una políticaindependentista a dintre d’aquesta cambra, on ni tan sols és permès l’ús de lallengua catalana, pròpia i oficial d’uns territoris que acullen un terç de la població total que hi és “representada”. 

Per saber-ne més

Endavant es posiciona per l'abstenció davant les eleccions del 20-N

La CUP inicia la campanya per l’abstenció i critica el paper de "l’independentisme pactista" 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid