A l’aparcament de zona blava ubicat entre la Riera Aragó i la Raval de Sant Pere, la CUP va presentar dues de lesdiferents propostes que portarà al Ple del mes d’octubre a l’Ajuntament de Reus. La primera d’aquestes, la qual justifica l’emplaçament de la roda de premsa, recupera una campanya amb el títol “Volem la targeta resident!” que la CUP impulsà tot just farà un any. En aquesta, s’emplaçava als grups municipals llavors presents al Consistori, acrear un Pla que tingués en compte un descompte mínim del 40% en el preu de lesz ones blaves, per a tots i totes aquelles veïnes que viuen en zones on no existeixl’aparcament gratuït.
Tot i les 150 signatures recollides la proposta no va prosperar, ja que, l’alcalde anteriorla va vetar i cap dels partits que llavors estaven a l’oposició la presentà al Ple. Ara, elregidor de la CUP, David Vidal, vol presentar el proper divendres 7 d’octubre aquesta proposta al Ple, per acabar amb el que considera “una situació injusta per a tots i totes aquelles veïnes que no tenen cap altra alternativa que utilitzar aquest tipus d’aparcaments”, tot i recordar, que la prioritat a mitjà termini pel Consistori, hauria de ser un nou Pla de Mobilitat que garantís una major presència del transport públic i en bicicleta.
La CUP ha reobert el web www.cupreus.cat/targetaresident, on es pot trobar el text dela demanda, així com tot i tota veïna que ho desitgi s’hi pot adherir. Entre totes les persones adherides al manifest, en acabar el Ple, la CUP sortejarà una targeta per aparcar gratuïtament a tots els aparcaments municipals. D’aquesta manera, pretenen denunciar el cost de més de 1000€ que pot representar anualment l’aparcament d’una veïna de la ciutat, així com, el privilegi que l’Ajuntament atorga als i les regidores amb el regal d’aquesta targeta.
Per altra banda, l’altre portaveu de la CUP en la roda, Edgar Fernández, va presentar un altra moció que el grup municipal plantejarà en el properPle. Aquesta proposta exigeix a l’Ajuntament a modificar el Reglament Orgànic del’Ajuntament, per tal que s’hi inclogui un capítol on es recullin tots els drets que tenen les ciutadanes de Reus per participar en les polítiques públiques. Segons Fernández, “actualment els i les reusenques no sabem quins drets tenim més enllà del de votarcada quatre anys”. En aquest sentit, la CUP demanarà que la reforma d’aquest capítol vagi acompanyada de la redacció d’un nou Reglament de Participació que “realmentes posi a la pràctica”, ja que, cal recordar que aquest document data de mitjans delsanys 80 i mai s’ha arribat a desenvolupar.