De la indignació a l'acció: No ens quedarem mirant com 5 famílies perden la llar
La crisis global, econòmica, financera, energètica, climàtica, alimentària i política, treu a la llum més que mai la vulneració dels drets socials. En aquest temps d'incertesa, el capitalisme converteix en mercaderia tots els bens bàsics i, en aquest cas, l'habitatge.
L'esclat de la bombolla immobiliària, el problema de l'atur, el fet que moltes famílies estiguin perdent la seva llar, encara no han estat prou com per a declarar morta la forma capitalista de fer ciutat.
La política institucional, lluny d'impulsar una reestructuració radical del model econòmic que ens ha conduït a la situació actual, segueix reduint un bé social necessari a una lògica mercantil, generant exclusió i marginació dins la societat. Segons xifres del Consell General del Poder Judicial, durant els 3 primers mesos de l'any 15.491 famílies s'han quedat sense casa. Aquesta política institucional dilapida recursos públics per a ressuscitar un model capitalista que s'ha demostrat suïcida i que destrossa les nostres vides.
La hipocresia és màxima. El passat dilluns 26, l'Institut Catalá del Sòl (INCASOL) va reconèixer que hi ha 3.246 pisos de protecció oficial buits mentre que 45.000 famílies estan inscrites al registre català de sol·licitants d'habitatge protegits. A més a més, tal i com va reconèixer ahir el Conseller de Territori i Sostenibilitat, en alguns municipis, el cost dels pisos protegits està molt per damunt del mercat lliure.
Avui s'executa el llançament pel qual 5 famílies ens quedarem sense llar. Cinc famílies amb fills i filles a les que la crisis econòmica actual ens ha portat a situacions de precarietat. Per la seva part, la política institucional respon amb retallades als serveis socials més bàsics i amb violència i repressió per fer possible aquest drama.
Mentre aquesta situació de drama social es continuï donant, les veïnes i veïns ens seguirem organitzant mitjançant les xarxes de suport mutu i les assemblees de barri. Cada cop que una família es quedi al carrer per motius econòmics, tindrem un motiu per aturar un desnonament o un desallotjament, així com per ocupar una casa. Quan governs o empresaris obvien el valor de les nostres vides i les de les nostres famílies, ens organitzarem i mitjançant la solidaritat farem efectives respostes i solucions a qualsevol mena de problema.
Per saber-ne més:
Mobilitzacions per commemorar la vaga general del 29-S
La Plataforma pels Drets Socials de València torna a eixir al carrer el 29-S
Manifestació pel dret a l'habitatge i contra els desnonaments a València
Milers de persones es manifesten a Barcelona pel dret a l'habitatge i l'aturada dels desnonaments
Manifestació pel dret a l'habitatge a molts indrets del país
La FAVB engega un sevei per lluitar contra els desnonaments
La campanya contra els desnonaments s'intensifica amb la reocupació d'habitatges buits