Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una via verda uneix el territori a les dues bandes dels Pirineus

 Una nova via verda per caminants i ciclistes unirà els territoris separats pels dos estats. La ruta permetrà transitar des de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) fins Argelers  i el llac de Salses (Rosselló). La connexió, realitzada a partir del projecte Enllaç-Xarxa transfronterera de vies verdes de Catalunya, format per diverses entitats, vol desenvolupar una xarxa ciclo-turística contínua a banda i banda del Pirineu. Tal i com destaca Vilaweb.cat, aquesta via verda connectarà els territoris amb estructures de mobilitat sostenible i esborrar els límits de les fronteres.

Al Principat  i al País Valencià existeixen nombroses vies verdes, com les de les comarques nord-orientals, amb prop d'una trentena de rutes, en què un consorci s'encarrega des de fa anys d'arreglar trams de camins poc o molt abandonats per convertir-los en vies verdes.

19/08/2011 19:49 Territori

A les terres valencianes existeixen prop d'una desena de vies verdes: una de les més conegudes és la que uneix Alcoi i Alacant i una de les més belles és l'anomenada via de la Xurra, dins l'Horta.

D'altra banda, a les Illes un grup de Facebook, amb més de vuit-cents agregats, demana que es facin vies verdes a Mallorca. Diuen que són necessàries per a promoure un turisme alternatiu i sostenible, a la vegada que s'oposen al projecte de tren entre Manacor i Artà i proposen, en canvi, que els camins rurals afectats es converteixin en vies verdes per a caminants i ciclistes.

 En total, i tal i com destaca la notícia de Vilaweb.cat sobre el naixement d'aquesta nova via verda, en total ja són centenars de quilòmetres arreu dels Països Catalans que connecta el territori amb vies verdes. Aquesta nova via, a més a més, agermana els territoris catalans i trenca la imposició de les fronteres dels estats espanyol i francès.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid