Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Via lliure a El Corté Inglés perquè s'instal·li a Can Fàbregas de Mataró

 L'Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d'apel·lació que va interposar la Plataforma Salvem Can Fàbregas i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) contra el sobreseïment lliure i l'arxivament del cas penal obert en relació a l'afer de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró.
 

La interlocutòria de l'Audiència Provincial dóna definitivament el tema per tancat perquè contra aquesta decisió no és possible presentar cap recurs. D'aquesta manera, l'Ajuntament podrà finalment posar a disposició d'El Corte Inglés el solar perquè faci el centre comercial.

06/05/2011 19:30 Territori

Segons ha informat l'Ajuntament de Mataró a través d'un comunicat, l'Audiència ha rebutjat el recurs de la Platarofma i de la CUP i ha determinat que les restes del subsòl de Can Fàbregas i de Caralt no estan catalogades i que per tant pot procedir a construir-hi el centre comercial. Abans, però, l'Ajuntament procedirà a l'eliminació dels elements del subsòl i al trasllat de part de la base de la xemeneia i la paret que queden encara en el solar on havia estat l'antiga fàbrica catalogada, cosa que farà tan bon punt disposi del corresponent permís de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat. Aquest permís havia quedat condicionat a la resolució judicial del cas.

Delicte contra el Patrimoni Històric

La Fiscalia, la Plataforma Salvem Can Fàbregas i la CUP van presentar el gener de l'any passat una querella contra l'alcalde, el regidor d'Urbanisme i una lletrada de l'Ajuntament per dos presumptes delictes contra el Patrimoni històric per haver desmuntat la nau catalogada de Can Fàbregas i de Caralt i contra l'Ordenació del territori per emmagatzemar provisionalment les peces de la fàbrica en terrenys no urbanitzables.

El febrer de 2011, el titular del Jutjat número 3 de Mataró va dictar el sobreseïment lliure i arxiu del cas en no trobar indicis dels delictes, fet que va donar peu a dos recursos d'apel·lació a l'Audiència Provincial de Barcelona. L'Ajuntament va impugnar aquests recursos i ara l'Audiència ha donat la raó a l'Ajuntament adduint que el jutge del Jutjat d'instrucció número 3 de Mataró va fer una interlocutòria "modèlica" i "de gran alçada jurídica" en concloure que els fets denunciats manquen de significació penal. En aquest sentit, estableix que els elements del subsòl de Can Fàbregas no estan catalogats i que, per tant, poden ser eliminats tal com va demanar l'Ajuntament a la Direcció General de Patrimoni amb data 18 de setembre de 2009.

Un jutge de trajectòria reaccionària

El cas és que el jutge que l'Audiència ara ha donat la raó reconeixent-li una actuació "modèlica i de gran alçada jurídica", Guillermo Benlloch Petit, té un currículum polèmic i una marcada presència pública de caràcter reaccionari. Tal com va destapar Llibertat.cat, Benlloch és un jurista conservador que ha defensat reiteradament unes excloents "arrels cristianes d'Europa" i ha mostrat un suport públic a grups antiavortistes. També ha realitzat sentències condemnatòries contra okupes, un fet que contrasta amb el seu vot favorable a la llibertat de l'acusat del cas Tous i cap de seguretat de l'empresa de joieria, que va acabar a trets amb la vida d'un suposat lladre albanokosovar.

Salvem Can Fàbregas lamenta la decisió

La Plataforma Salvem Can Fàbregas lamenta que no s'hagi tingut en compte l'informe pericial i es doni via lliure a la destrucció de les estructures del subsòl que formen part de l'edifici i remarca que les restes del subsòl amb valor singular requereixen protecció, i que va ser aquest fet l'origen de les mesures cautelars preses pel primer jutge instructor que va iniciar el procés. En aquest sentit, denuncia la poca sensibilitat respecte la conservació del patrimoni cultural

"Ens dol que Mataró hagi perdut un altre valor patrimonial", afirma, i insteix que Can Fàbregas pot coexistir amb qualsevol nou ús, ja que "el progrés ha de ser compatible amb la conservació del patrimoni". En aquest sentit, consideera que "s'han primat els interessos privats per sobre del bé comú".

Per saber-ne més:

 

El jutge que ha arxivat la investigació de Can Fàbregas té un currículum polèmic i ultraconservador 

El fiscal i "Salvem Can Fàbregas" també presentaran recurs per l'arxivament de la querella

El jutjat ordena l'aturada de les obres de Can Fàbregas 

El jutge imputa l'alcalde Barón i el regidor Bassas per diversos delictes sobre Can Fàbregas - Blog de Joan Jubany

La CUP de Mataró demana la paralització immediata del desmuntatge de la nau de Can Fàbregas   - Llibertat.cat

La Fiscalia es querella contra l'Ajuntament i l'Alcalde de Mataró Llibertat.cat

Concentració-cassolada a Mataró contra el trasllat de Can Fàbregas. Llibertat.cat

Ni un cèntim per un trasllat inútil!. Juli Cuéllar al seu bloc

Mataró: Can Fàgregas, de moment, no es mou del seu lloc. Llibertat.cat

Mataró: Unes cent de persones demanen que Can Fàbregas no mogui del seu lloc original. Llibertat.cat

La Generalitat demana que es traslladi sencera una fàbrica protegida de Mataró. El Punt 

Més de 500 veïns de Matarò en contra que a Can Fàbregas s'hi construeixi "El Corte Inglés". Llibertat.cat 

Tractes de favor, a canvi de què? 

La CUP al·lega nul·litat en l'operació "Can Fàbregas" i demana posar el "comptador a zero

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid