En arribar a la plaça de l'Església, a les 13 h, la colla bastonera Picadits (de Vilassar de Mar, Maresme) oferirà el seu repertori de ball de bastons i a 13.30 h se celebrarà la primera cargolada popular de la Garrotxa al preu de 14 euros. El menú garrotxí del dinar popular consisteix en:
- Entrants:Amanida amb producte de proximitat. Cargols a l'adoba, plat tradicional de la garrotxa.
- Segons: Fesols de Santa Pau i botifarres artesanes de la carnisseria Can Picart (Montagut).
- Postres: Galetes artesanes de Cal Enric (Castellfollit de la Roca).
- Més pa artesà de la fleca Palomeras (Montagut), vi de l'Empordà del celler el Ferré del Mas (Olot), aigua de Sant Aniol (la Garrotxa) i Ratafia de Can Russet (Olot).
A les 16 h començarà el combat de corrandes amb la participació d'Albert Botran guanyador de la primera edició del combat de corrandes a Santa Pau. La Marta Rius serà l'àrbitra de la jornada, i com a jurat popular hi haurà en Gustinet d'Espolla, l'actriu i directora olotina Anna Roca i l'actriu catalana Clara Segura.
Enguany l'orquestrina estarà formada per l'Albert Dondarza d'Olot i en Guillem Ballaz d'Argelaguer. El premi per al guanyador/a serà una nit per a dues persones coincidint amb laTrobada de Grallers i Dolçainers dels Països Catalans que es fa cada any a Jesús (Terres de l'Ebre). En acabar el Combat de Corrandes hi haurà un concert amb el músic de l'Alta Garrotxa Manelic de Pera.