Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus presenta una moció per a mostrar el rebuig a les darreres sentències del TS

A més a més de tres preguntes relacionades amb la gestió de les empreses d’ INNOVA , la manca de participació de l’actual ROM i la proposta de targeta resident per abaratir el cost de l’aparcament en pàrquings de gestió municipal.
 
Arran de les sentències del Tribunal Superior sobre l’ús de la llengua castellana  a l’ensenyament i la resposta de la ciutadania reusenca a la convocatòria organitzada per la CUP i Òmnium Cultural per mostrar el seu rebuig a aquestes,  la CUP  de Reus  ha fet arribar a tots els grups municipals del consistori reusenc una moció per tal que aquests manifestin el seu  rebuig públicament a les sentències dictaminades pel Tribunal Suprem. 

07/01/2011 23:31 Llengua
Segons la CUP, les sentències poden significar la fi del sistema d’immersió lingüística  i  donar al mateix temps suport a les mobilitzacions i concentracions que es proposin de vocació unitària a favor de l'actual model d'immersió lingüística de l'ensenyament català,  així com donar  suport a la Generalitat de Catalunya en totes les mesures que facin possible el manteniment d'aquest model.
 
També es demana manifestar rebuig públicament al model lingüístic establert als centres educatius del País Valencià, les Illes Balears, la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord, en tant en quant representen la vulneració dels drets lingüístics universals dels i les catalanoparlants  en aquests territoris.

En aquest mateix ple municipal la CUP  espera obtindre resposta sobre la proposta de targeta resident  que varen realitzar  al mes d’agost i que cap grup municipal a dia d’avui ha respost. La proposta  insta a l’Ajuntament de Reus a  formar una comissió constituïda a parts iguals per representants polítics, AVV, col·lectius i entitats, amb el mateix dret a veu i vot; i que aquesta, s’ encarregui de crear una targeta resident a mitjan 2011 que permeti obtenir un descompte mínim del 40% en els pàrquings i zones municipals d’aparcament a aquells ciutadans i ciutadanes que estiguin empadronats en habitatges pròxims a àrees de pàrquings i zones blaves d’aparcament de vehicles de gestió municipal. Aquesta proposta  ha rebut el suport de més de 500 persones.
 
El holding d’empreses municipals INNOVA tal com està concebut,  contradiu,  segons la CUP, l’esperit del que ha de ser la gestió pública dels serveis municipals, ja que lacontractació d’empreses privades, o les accions encaminades en transformar serveis municipals en empreses semi privades, per a l’execució de funcions dependents de l’administració local, acaben suposant en molts casos manca de transparència en la gestió dels diners públics, una externalització en mans privades del coneixement necessari per a l’execució d’aquests serveis i uns beneficis empresarials que podrien revertir en més politiques socials. En aquest sentit, conjuntament amb el Casal Marxista, es preguntarà quines polítiques pensen dur a terme des del govern de l’Ajuntament per tal de garantir uns serveis públics de qualitat i que reverteixin en l’interès general de la ciutadania.

L’última pregunta fa referència a l’actual reglament de participació, document reglamentari de l’Ajuntament de Reus sobre participació ciutadana  que la CUP considera caduc ja que data de l’any 1986. Fa més de 20 anys, que l’Ajuntament, tot i els canvis de la configuració i de la composició de la ciutat, no ha introduït cap esmena ni s’ha interessat per elaborar un reglament que permeti la participació de la ciutadania en afers que afecten la ciutat amb caràcter vinculant.

Segons la CUP aquest reglament no està preparat per a donar cabuda ni resposta a les necessitats que tenim com a ciutadanes i ciutadans, en aquesta línia es preguntarà  si està previst modificar el Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament Orgànic de l’Ajuntament de Reus perquè existeixin mecanismes eficientment regulats que facilitin la participació efectiva (sense privacions de temps, ni de signatures i donant opció a rèplica) de la ciutadania al Ple Municipal de l’Ajuntament de Reus.

Per a finalitzar, la Candidatura d’Unitat Popular fa una crida als reusenc i reusenques  a  assistir al ple municipal d’aquest mes de gener per tal de que aquests  puguin veure com els representats polítics de la nostra ciutat gestionen diferents afers de la vida municipal, un espectacle únic i una experiència que segons la CUP pot incentivar a moltes persones a començar a treballar per a una transició de la democràcia representativa a la democràcia participativa, entenent la política com una eina de transformació social concebuda des de fora cap a dins de l’Ajuntament.
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid