En aquest cas, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va remarcar, que l'Ajuntament de Barcelona practicava "un urbanisme a la carta". A més a més, fa un mes que el Suprem ha tornat a considerar nul el pla urbanístic de l'illa Sandoz.
L'antiga Clínica Quirón al barri de Gràcia
TV3 també va exposar l'exemple de l'antiga Clínica Quirón al barri de Gràcia, on l'Ajuntament convertir el solar destinat a equipaments en habitatge lliure, mentre que la justícia ho va revocar perquè estàva totalment injustificat.
Les entitats veïnals van ficar el nas en l'assumpte quan el 2002 l'Ajuntament i la Quirón van firmar una permuta. Segons l'acord, el consistori es va quedar amb el solar de 17.346 m² que la clínica havia comprat l'any 2000 al camí de la Mare de Déu de la Lorda, a tocar de Collserola, amb la intenció de fer-hi les noves instal·lacions. A canvi, la Quirón rebia un solar de 21.000 m² a la plaça d'Alfons Comín, on van construir el que actualment és l'hospital.
Les entitats veïnals de Gràcia van calcular que aquest acord causava pèrdues d'uns 12.000 d'euros a la ciutat. Els tractes entre l'Ajuntament i la Quirón no es van acabar aquí. L'any 2003, la subcomissió d'Urbanisme de Barcelona va requalificar com a residencials els antics terrenys de la Quirón, a l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, un sòl que fins aquells moments havia estat destinat a equipaments. La reacció dels veïns es va fer esperar un any, però va representar un revés al consistori i a la Quirón. Les entitats van presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per denunciar la requalificació dels terrenys de l'antiga Quirón. Mentre esperaven la resolució del TSJC, el districte va aprovar el pla de millora urbana per modificar la volumetria de la finca antiga –pas previ a la construcció dels habitatges– i la Quirón va inaugurar l'hospital a la plaça d'Alfons Comín.
Finalment, el desembre del 2007 el TSJC va anul·lar la requalificació dels terrenys aprovada per la subcomissió d'Urbanisme de l'Ajuntament. L'alt tribunal català va desestimar, però, la petició dels veïns que volia revocar tot el conveni, inclosa la permuta inicial dels terrenys.