Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Otegi: "Després d'anys de persecució i detencions estem marcant l'agenda política del nostre país"

Just un any després d'haver estat empresonat al costat d'altres quatre dirigents independentistes i que una enorme i plural manifestació recorregués els carrers de Donostia exigint la seva llibertat, El País publica una extensa entrevista amb Arnaldo Otegi signada pel periodista John Carlin i realitzada a través d'un qüestionari perquè el Ministeri d'Interior va prohibir la trobada física.

L'entrevista se centra en la qüestió de la violència, i Otegi assegura que "l'estratègia independentista és incompatible amb la violència armada".

18/10/2010 16:00 Internacional

Aposta per la desaparició de totes les violències, per això demana a l'Estat que també accepti que "la utilització de la coacció, tortura, il.legalització de partits, tancament de mitjans de comunicació... no poden ni han de formar part de la seva estratègia per a tractar d'impedir el projecte independentista".

Quan se li pregunta què li diria a la direcció d'ETA respon que li demanaria "que decreti una treva unilateral, permanent i verificable per la comunitat internacional, sent coherent amb la caracterització unilateral d'aquesta fase del procés, i fent-se ressò tant de la petició expressada per la declaració de Brussel·les com l'expressada i subscrita pel conjunt d'organitzacions de l'esquerra abertzale amb altres forces polítiques, socials i sindicals".

Ara bé, sosté que el govern espanyol hauria d'explorar la disposició mostrada per ETA en la seva última entrevista a abordar la qüestió dels presos "amb urgència i sense condicionar-lo a l'existència o no d'acords polítics de caràcter resolutiu".

Otegi destaca que per a la legalització d'un partit polític a l'esquerra abertzale se li hauria d'exigir el mateix que a qualsevol altra formació, ja que una altra cosa seria antidemocràtica. Però rebutja que l'aposta de l'independentisme sigui per poder presentar-se a les eleccions. Quan se li pregunta que si no aconsegueixen la legalització no estaran condemnats a desaparèixer, Arnaldo Otegi afirma: "Rotundament no, i la prova més evident és que després de llargs anys de persecució, detencions i il.legalitzacions avui seguim estant no només presents sinó que a més estem marcant, en bona mesura, l'agenda política del nostre país".

En la seva entrevista, Arlanda Otegi deixa clar que "la nostra posició respecte a una solució pacífica i democràtica del conflicte és irreversible i no contemplem cap horitzó ni hipotètiques circumstàncies que hagin de fer variar aquesta posició".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid