Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La I-CSC: "El govern espanyol dóna nous arguments per una una vaga general unitària i combativa"

Les modificacions afegides en el decret final tan sols carreguen de més arguments les organitzacions partidàries d’una vaga general unitària i combativa
El Govern central finalment va aprovar ahir el decret pel qual impulsa la reforma laboral. El document final agreuja encara més la retallada de drets previstos en l’esborrany de la setmana passada, que la Intersindical-CSC ja va analitzar i criticar anteriorment

17/06/2010 19:57 Laboral

Per a la Intersindical,  les línies mestre són les mateixes i les modificacions que s’introdueixen pretenen abaratir l’acomiadament, malgrat que el propi Executiu havia reconegut prèviament que aquesta mesura no crearia ocupació, i trencar els fonaments de l’Estat de dret i les garanties jurídiques, en tant que els empresaris podran modificar les condicions laborals i salarials de les seves plantilles tan sols al·legant pèrdues, independentment d’allò negociat amb els sindicats.



Els canvis més importants respecte l’esborrany inicial són, segons la Intersindical


- Es facilita la possibilitat que l’empresari realitzi acomiadaments per raons objectives, amb un cost de 20 dies per any treballat (enlloc dels 45 dies o els 33 dies en cas d’acomiadament improcedent, segons tipus de contracte), al·legant dificultats econòmiques. En l’esborrany, s’hi especificava que només podien fer-ho quan l’empresa mostrés “pèrdues econòmiques no simplement fruit de la conjuntura”; els rumors apuntaven que finalment això significaria que havien de tenir lloc 6 mesos seguits de pèrdues; però, en el decret final, només requereix que acrediti pèrdues en un moment donat o una previsió de pèrdues futures.

- L’acomiadament s’abaratirà encara més perquè l’Estat el bonificarà quan els treballadors i les treballadores tinguin un contracte indefinit, fins i tot l’ordinari (que en un principi quedava exclòs de la mesura). Els diners públics serviran per pagar 8 dies per any treballat del total de dies a pagar com a indemnització.

- El contracte temporal d’obra i servei podrà durar fins a 3 anys amb dret a un més si així s’acorda. En la proposta inicial només podia allargar-se 2 anys, amb un tercer de negociable.

- Les ETT podran col·locar treballadors/es eventuals en les administracions públiques, un terreny fins ara vedats per elles. En un principi ja es preveia que també poguessin operar en el sector de la construcció i que poguessin tramitar contractes indefinits, en col·laboració amb el serveis públics d’ocupació, pràctiques fins ara també prohibides.

- Els sindicats espanyols CCOO i UGT guanyaran certa representativitat en els centres de treball on no hi tinguin presència, en especial petites i mitjanes empreses, per tal de reforçar la seva majoria.

Aquestes modificacions afegides en el decret final tan sols carreguen de més arguments les organitzacions partidàries d’una vaga general unitària i combativa, en especial atenent a què el tràmit parlamentari (que es pactarà previsiblement amb la dreta) pot endurir encara més la reforma i que aviat es pot aprovar definitivament la reforma del sistema de pensions i noves retallades en els serveis públics, en un procés continuat cap a la seva privatització.


 
Per saber-ne més:
 
 
 
Centenars de persones de nou al carrer contra les retallades socials a Alacant

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid