Al llarg del recorregut
estudiants, personal d’administració i serveis, professorat i
treballadors d’empreses subcontractades van cridat contra la precarietat
laboral al campus, les noves taxes imposades pel rectorat i per una
major democràcia a la universitat.
Al final de la marxa, davant del rectorat, representants de cada sector (treballadores, professorat i estudiants) han exposat la seva situació i les reivindicacions de la Plataforma:
1.No a la privatització i pagament del pàrquing
2. Volem una T-UAB: targeta de transport per a estudiants i treballadors.
3. No a grups de 140 alumnes: Prou massificació a les aules!
4. No als acomiadaments a les empreses externes
5. No a la retallada de plantilla de professorat i PAS. Prou precarietat a la UAB.
6. No a l’increment de taxes per a estudiants extracomunitàries, repetidores. No a la taxa de 40 euros per al campus virtual i el wifi.
Durant els parlaments, a més, representants del PAS, PDI i estudiants van sortir del claustre per tal d’explicar com s’estava desenvolupant. I és que avui, a través d’aquests claustrals, la Plataforma contra el PRIM ha presentat quatre resolucions per tal d’evitar la privatització del pàrquing, l’increment de taxes a extracomunitaris, per unes millors condicions dels i les becàries de col·laboració i per una millor regulació de les despeses.
Un cop acabada l’explicació, les assistents van decidir pujar pacíficament fins davant la sala del Claustre, on durant 10 minuts van cridatr contra la política del rectorat. Les consignes més repetides van estar “si algú ha d’anar al carrer, la Ripoll primer” o “ni PRIM, ni empreses, ni precarietat, fora la Ripoll de la Universitat”.
El claustre va seguir encara fins gairebé quarts de quatre de la tarda. El resultat fou l’aprovació de dues de les resolucions: contra la privatització del pàrquing, i l’altra per tal que els becaris de col·laboració disposin de contracte laboral. Les altres dues, no s’han pogut aprovar per pocs vots.
Val a dir que el rectorat va intentar fins l’últim moment posar traves administratives per tal que aquestes mocions no es poguessin presentar. La Plataforma ha valorat molt positivament la resposta de tots els sectors davant aquesta primera convocatòria de mobilització i ha animat a tota la comunitat universitària a seguir mobilitzant-se conjuntament.
Font: 10 anys Kridant
Per saber-ne més
El PRIM
(Pla de Racionalització I Millora) és un document presentant pel
Consell Social de la UAB al Consell de Govern. Tal i com estipula la
nova legislació universitària és el Consell Social de la universitat el
que aprova els presupostos eleborats i aprovats abans al Consell de
Govern. En aquest cas, el Consell Social de la UAB va presentar aquest
document per com a condicions per aprovar els presupostos del Consell de
Govern, forçant així que si més no algunes d’aquestes mesures s’hagin
de aplicar.