Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dotze estudiants més de la URV exigeixen classes en català

Demanen, així, a les instàncies corresponents que trobin solucions satisfactòries per tal que els seus drets lingüístics siguin respectats.
Ahir al migdia estudiants de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona van presentar al registre general de la Universitat, al Rectorat, 12 cartes més adreçades al rector en què es denuncia l’incompliment dels seus drets lingüístics per part d’aquesta universitat. 

07/04/2010 00:58 Llengua
Els i les estudiants  volen expressar la seva indignació pel fet de no poder rebre, en les seves respectives carreres, assignatures –sovint obligatòries o troncals– en llengua catalana, i demanen, així, a les instàncies corresponents que trobin solucions satisfactòries per tal que els seus drets lingüístics siguin respectats.
 
Agnès Toda i Bonet, una estudiant de màster de la URV, el passat mes de febrer ja va denunciar que no podia rebre en català les classes d’una assignatura de màster obligatòria per a tots els estudiants de màster de la URV, que s’impartia en vuit ocasions diferents (en cap de les quals el català era possible) i que tampoc en va poder fer l’examen en català. A aquella queixa ara se n’hi sumen 12 més d’altres estudiants de la mateixa universitat.
 
La Plataforma per la Llengua, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) donen suport a la iniciativa per reclamar un ús normalitzat de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida universitària.
 
Cal recordar que, a part del que diu l’Estatut de la URV, que presenta el català com a «llengua pròpia de la Universitat» i, per tant, com a «llengua d’ús normal i preferent de les seves activitats» (article 8.1), la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableix que «totes les persones tenen dret a rebre l’ensenyament en català» i que «el català s’ha d'utilitzar normalment com a llengua vehicular i d’aprenentatge en l'ensenyament universitari i en el no universitari» (article 35.1); i que la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística indica que «El Govern de la Generalitat, les universitats i les institucions d’ensenyament superior, en l’àmbit de les competències respectives, han d’adoptar les mesures pertinents per tal de garantir i fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits de les activitats docents, no docents i de recerca» (article 22.2).
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid