Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos impedeixen la lliure manifestació i identifiquen quatre persones a Lleida

Una trentena de persones s'han concentrat aquesta tarda davant la subdelegació del govern de l'Estat espanyol a Lleida per mostrar el seu rebuig a la visita dels Reis d'Espanya de forma simbòlica.

El nombre d'antiavalots superava el de manifestants, que han estat encerclats pels Mossos en tot moment i no han pogut manifestar-se lliurement. A més, han impedit que més gent pogués unir-se a la protesta.

 

23/03/2010 22:01 Drets i Llibertats
Tot i el caràcter pacífic de la concentració, els Mossos d'esquadra han reaccionat desmesuradament encapsulant la concentració i barrant el pas als manifestants, a més a més d'impedir l'entrada i la sortida de gent a la concentració. Això i el fet que l'acte tingués lloc a les cinc ha impedit que més gent se sumés a la convocatòria.

En finalitzar la concentració, un grup de mossos vestits de paisà han seguit els manifestants i han procedit a la identificació de quatre persones.


Durant tota la concentració s'ha cridat contra la monarquia i l'actitud de vassallatge que mostra constantment el PSC, en convidar els reis a esdeveniments d'aquest tipus, a més de crits contra els mossos d'esquadra.


Els Borbons han presidit a les cinc d'aquesta tarda la inauguració oficial del Teatre i Palau de Congressos de Lleida La Llotja. Sota clams de "els catalans no tenim rei", "Borbons foteu el camp dels Països Catalans" o reclamant la independència, els concentrats han intentat avançar en direcció a La Llotja però al cap de pocs metres han estat aturats pels nombrosos efectius policials que supervisaven la mobilització, que ha acabat sense incidents.

Els concentrats, convocats per l'Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), la CUP i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), han criticat el fet que Paeria hagi convidat els monarques espanyols per inaugurar l'equipament, després que membres de la família reial, els Prínceps Felip i Letízia, ja inauguressin fa pocs mesos el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL).

Comunicat:mani


Davant la visita del rei Borbó i la desmesurada resposta dels mossos d'esquadra, la CUP, l'AJLL i el SEPC volem manifestar que:


- Denunciem que aquesta no ha estat la primera vegada que un Borbó participa en actes oficials de la ciutat. Així doncs, l'equip de govern del PSC convidava fa uns mesos al príncep Borbó a la inauguració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny; tot plegat, un conjunt d'actes innecessaris que suposen una despesa importantíssima per a la Paeria i, en conseqüència, per a tots els ciutadans. En temps de crisi com els que vivim actualment, actes com aquest són del tot prescindibles i innecessaris.


- Lamentem que el govern municipal, amb l'alcalde Àngel Ros al capdavant, segueixi amb la mateixa línia de convidar membres de la monarquia espanyola als actes inaugurals, malgrat ésser coneixedors del que això representa, és a dir, portar a Lleida un dels símbols més representatius de la nostra opressió per part de l'estat espanyol des de fa més de tres segles.


- Volem deixar palès que el desplegament dels mossos d'esquadra ha estat un cop més desproporcionat; respostes policials com la viscuda avui pels manifestants atempten directament contra el dret a manifestar-se, a més a més d'evidenciar la intransigència dels seus responsables polítics.


- Entenem que mostres de rebuig com la d'avui serveixen per a evidenciar el malestar de la ciutadania amb aquest tipus de visites; les quals se seguiran donant, tants cops com faci falta, per fer-los entendre que, a Lleida, cap membre de la monarquia espanyola és benvingut!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid