Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC denuncia que la UPF pretén convidar un militar a jurar la bandera espanyola

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet públic que la Universitat Pompeu Fabra (UPF) té previst convidar l'inspector general de l'exèrcit espanyol, el tinent general Fernando Torres Gonzàlez, per jurar la bandera espanyola.

El SEPC ha denunciat aquest fet, filtrat a través dels canals interns de la universitat i que vol tenir lloc el proper 22 de maig.

15/03/2010 22:46 Educació


El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha manifestat que "la publicació d'aquest anunci a la xarxa intranet és un greu error per part de la universitat i que serveix per alimentar els sectors espanyolistes més retrògrads". En aquest sentit, el sindicat exigeix la retirada immediata de la invitació de l'inspector de l'exèrcit a jurar bandera.

Arran d'aquesta publicació nombrosos estudiants s'han mostrat indignats amb l'actitud de la universitat, ja que no entenen a quina lògica responen la difusió d'actes d'aquesta mena, segons ha apuntat el SEPC. La UPF ha explicat que la divulgació de la invitació respon a la cortesia recíproca que hi ha entre la universitat i l'exèrcit ja que existeix una bona relació de cooperació.

Davant d'això, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans vol fer constar que la invitació de la Ponència de Cultura de Defensa i les cases regionals "només es comprèn com una clara mostra de provocació i crispació cap a la societat catalana en un moment en què el sentiment independentista va a l'alça".


"La publicació d'aquest anunci a la xarxa intranet és un greu error per part de la universitat i que serveix per alimentar els sectors espanyolistes més retrògrads", manifesta el Sindicat. En aquest sentit, el SEPC exigeix la retirada immediata de la invitació de l'inspector de l'exèrcit a jurar bandera.


El SEPC arran de la invitació de l'inspector general de l'exèrcit a jurar bandera a la comunitat universitària de la UPF


El SEPC exposa el seu malestar per la difusió pels canals interns de la UPF d'una invitació de l'inspector general de l'exèrcit a jurar la bandera espanyola a la comunitat universitària


El passat divendres 12 de març va aparèixer a l'apartat d'activitats de la xarxa intranet de la Universitat Pompeu Fabra una invitació de l'inspector general de l'exèrcit, el tinent general Fernando Torres González. L'anunci explica que es fa latent una necessitat d'establir lligams entre les forces armades i la societat per tal de copsar la rellevància que pren ara mateix la defensa nacional. Així la Ponència de Cultura de Defensa i les cases regionals espanyoles conviden a la comunitat universitària a participar d'un acte de jurament de la bandera espanyola al mes de maig coincidint amb la setmana de les forces armades.


Fruit d'aquesta publicació nombrosos estudiants s'han mostrat indignats amb l'actitud de la universitat, ja que no entenen a quina lògica responen la difusió d'actes d'aquesta mena. La UPF ha explicat que la divulgació de la invitació respon a la cortesia recíproca que hi ha entre la universitat i l'exèrcit car existeix una bona relació de cooperació. Davant d'aquest succés el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans vol fer constar les següents consideracions:


- La invitació de la Ponència de Cultura de Defensa i les cases regionals només es comprèn com una clara mostra de provocació i crispació cap a la societat catalana en un moment en que el sentiment independentista va a l'alça.


- La publicació d'aquest anunci a la xarxa intranet és un greu error per part de la universitat i que serveix per alimentar els sectors espanyolistes més retrògrads.

- La bona relació que ha expressat la universitat que manté amb l'exèrcit espanyol és motiu de preocupació atès que els papers i valors que propugnen ambdues institucions són absolutament antitètics.


En aquest sentit el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigeix:


- La retirada immediata de la invitació de l'inspector de l'exèrcit a jurar bandera.


- Unes disculpes del rectorat pel succés tan greu i que ha aixecat malestar entre la comunitat universitària. En la mateixa línia entenem que cal un compromís del rectorat en que aquesta mena d'actes no siguin divulgats pels canals interns de la UPF.


- Unes explicacions del rectorat on es detalli quina mena de relació de cooperació hi ha entre la universitat i l'exèrcit espanyol.


Finalment el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans anima a la comunitat universitària a mostrar el seu rebuig vers les iniciatives que alimenten l'espanyolisme i el
militarisme dins de la universitat.

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid