Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC de la UV inicia una campanya per democratitzar la Universitat i es crític amb el nou rector

El nou degà de la Universitat de València, Esteban Morcillo,  compta amb el suport públic de dirigents destacats de PP i PSOE del País Valencià, així com amb el vot de les Joventuts del PP.
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la UV ha engegat una campanya amb el nom de d55m a fí de demanar una major possibilitat de participació dels estudiants en els organismes així com un model de democratització de la universitat. 

11/03/2010 12:17 Educació
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la Universitat de València presentà el passat dimecres 24 de març en roda de premsa la campanya Democràcia55.232 (D55M). Així, més enllà de no recolzar cap de les quatre candidatures permotius ideològics obvis, la campanya s'ha centrat, i continuarà centrant-se, en la denúncia de falta de democràcia en aquesta institució, la Universitat de València. Laqual, manté una estructura de vot totalment feudal (per estaments, i amb el vot ponderat), pròpia d'institucions i èpoques ja caduques, que augmenta l'abstenció de l'estudiantat en tots els afers de govern i decisió de la universitat, ja que són cada mésaliens a ells i elles i les seues problemàtiques diàries.
 
Així, amb la victòria d'Esteban Morcillo, candidat que comptava amb el recolzament públic de dirigents destacats de PP i PSOE del País Valencià, així com amb el vot de les Joventuts del PP a la Universitat de València, no es tracta d'un fet tan sorprenent sis'analitza amb més profunditat. El cert és que la Universitat ja fa un temps sembla una cosa diferent al que era. La LOU i vuit anys d'un govern més que moderat han adormit,han apagat la vida que es respirava a la Universitat. Els òrgans de govern s'hantransformat en òrgans de gestió, el Claustre, desert de debat, és una reunió anual menys que testimonial i la política sembla desterrada de les converses en aules icorredors. Comptat i debatut, tot semblava anar adoptant un tedi grisós nomésesquitxat per aquells que des d'un primer moment hem apostat per superar aquestes estructures feudals de participació i transformar la Universitat en quelcom diferent. El resultat era previsible: s'ha complert la màxima de que allà on no hi ha política, guanyala dreta. 
 
Malgrat tot, i lluny de caure en el desànim, continuem entestats i convençuts de que la nostra transformació de la Universitat és cada dia més inevitable. És inevitable destruirun sistema de votacions i de representació estamental, l'abstenció estudiantil demostra la falta de motivació dels estudiants que no veuen la seua veu representada en els òrgans de govern de la universitat on només decideixen uns pocs i els estudiats ens veiem en minoria absoluta. És inevitable la implicació de tots els estaments i de totes les forces (de les més moderades a les més revolucionàries) en la recuperació de la Universitat. Animem a que la il·lusió d'un projecte diferent de Universitat no esquede en l'infortuni de cap candidatura electoral i es centren els esforços en obrirespais de debat i transformació política de la UV. És inevitable una Universitat diferent, una Universitat de totes i tots, per a totes i per a tots. Una Universitat de les 55.232 persones que la formem. Una Universitat de Democràcia, una Universitat de laDemocràcia 55.000(www.d55m.tk).
 
És per tot açò que el SEPC, davant el conservadorisme i espanyolisme creixent en la Universitat, fa una crida a tota la comunitat universitària (PersonalAdministratiu i de Serveis, Personal Docent i Investigador, i Estudiantat) a realitzar una mobilització constant (i no només cada 5 anys, com amb les eleccions a Rector/a) per aque aquest:
 
• Aplique una correcta política lingüística, on el català siga la veritable llengua vehicular (tal com diuen els estatuts).
 
•Denuncie i no permeta la privatització i externalització dels serveis que ofereix (reprografia, cafeteries, serveis de neteja, etc.)
 
•Millore la situació laboral d'aquells/es professors/es i personal que es troben en una situació precària, temporal, etc.
 
•Potencie la participació dels i les estudiants en el govern i la pressa de decisions: Activació de l'Assemblea General d'Estudiants (AGE) com aassemblea d'assemblees de la Universitat, òrgan transparent i horitzontal, que coordine totes les Assemblees d'Estudiants, substituint-ho pel Delegat d'Estudiants i l'ADR, càrrec i òrgan, respectivament, obsolets.
 
•Millore les condicions de treball i atenga les reivindicacions actuals del Personal d'Administració i Serveis (PAS).
 
•Lluite vers una veritable universitat pública, popular i de qualitat, no elititzadora, com actualment, amb preus cada any més abusius i inaccessibles.
 
•Recupere i potencie els estudis propis i autòctons del marc històric al que pertany la Universitat, el País Valencià, els Països Catalans: Història del País Valencià, Història del Dret Foral Valencià, etc. que amb l'actual aplicació delsgraus desapareixen.
 
•Potencie la relació entre totes les Universitats dels Països Catalans, ja siga através d’una participació real en la Xarxa Joan Lluís Vives, com amb lacol·laboració mútua i constant amb totes i cadascuna d'aquestes universitats en d’altres àmbits. 
 
. Superació de l'actual Pla d'Igualtat: entenem que s'ha donat un primer pas amb la seua primera aprovació i aplicació, tanmateix la Universitat ha d'anar més enllà: potenciació de la coeducació com a sistema d'ensenyament que trenqueles velles estructures del patriarcat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid