Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona es desmarca de la reivindicació pel que fa al nom de la vegueria

Creu que es tracta d'una estratègia per desviar l'atenció d'errors passats com l'estació de La Secuita
Després que la plana política tradicional s'unís per demanar que 'Tarragona' fos el nom de la vegueria, la CUP ha volgut contraposar la seva opinió  com a partit polític tarragoní. Tot i entendre les posicions i no ser precisament en la del consistori, diuen que tot aquest debat és contradictori tenint l'exemple de l'estació d'alta velocitat a La Secuita amb el nom que es pretén abolir.
La CUP de Tarragona ha expressat la seva disconformitat amb alguns articles sortits als mitjans de comunicació locals i comarcals en què s'hi afirma que els partits polítics tarragonins s'han unit per defensar el nom de 'Tarragona' com a nom de la vegueria. La interpretació que fa del tema tanmateix és lleugerament diferent de les opinions exposades fins ara. “No creiem que els noms siguin secundaris, el nom ajuda a crear consciència”, diuen.

16/12/2009 10:15 Política
Ara bé, el que no entenen és que l'Ajuntament encapçali “una reivindicació quan fa gairebé un parell d'anys (amb els socialdemòcrates al govern) es van abaixar els pantalons davant d'Espanya per posar l'estació ferroviària enmig del no res”, en referència a la ubicació de l'estació del Camp de Tarragona a La Secuita. Així doncs, la CUP entén que es tracta d'una estratègia per desviar l'atenció i “no gosar enfrontar-se als qui realment ens neguen les infraestructures que necessitem, tant pel que fa a la unió amb el País Valencià com amb la Catalunya Nord i l'Europa central”.

Els socialistes també  han volgut opinar sobre el nom de la vegueria. “Ens sumem a tots els tarragonins als qui no els cal cap mena de carnet de tarragonisme per afirmar que 'Camp de Tarragona' és la denominació justa per a tot el territori”, han dit, encara que han matisat no estar d'acord amb la divisió actual a causa de la no acceptació de la vegueria del Penedès. Precisament els de la CUP han volgut llençar una recomanació a tot el teixit tant polític com associatiu que titlla d'anti-tarragonins a tots els que s'oposen a qualsevol de les seves iniciatives tot dient que “deixin que la gent s'expressi lliurement, no cal arribar a extrems com als Estats Units amb la Patriot Act”.

La capitalitat era un dels altres temes candents de la discussió toponímica. La batalla de noms ha vingut arran de la no definició per part de la Generalitat de la capital de la vegueria, fet que a la CUP no li sembla coherent. “Les vegueries es van crear per acostar-se més al territori i abolir un sistema, el provincial, que exigia que la capital absorbís tots els recursos”, diuen, “si hem de fer vegueries a mode de províncies més val tornar al model anterior”. Així, des de les diverses Candidatures d'Unitat Popular tant del Camp com de la Comunitat Autònoma de Catalunya ja s'han posicionat a favor de la descentralització de les administracions veguerials adduint que “és el sistema més just per a les comarques que han patit durant més de segle i mig el centralisme d'una capital provincial que s'ha enriquit a costa de no invertir en l'entorn”.

En aquest sentit, la CUP de Tarragona també ha volgut respondre a les declaracions de Xavier Sabaté, delegat del Govern, que tot i defensar la toponímia actual ha volgut aixecar la bandera de la capitalitat tarragonina. “Sorprèn que algú com ell, de Flix i que sempre ha defensat la descentralització de les administracions, s'abaixi els pantalons d'aquesta manera”, han dit, i han lamentat que aquest canvi de mires sigui a causa que “el Partit i la capital provincial tenen més capacitat de decisió que un delegat del Govern i aquest ha d'accedir a tot el que li ordenin”.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid