Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Obra Cultural Balear valora negativament la nova situació de la televisió en català a les Illes

L'Obra ha realitzat una roda de premsa on ha valorat negativament l'acord referent a la TDT signat entre el Govern balear i la Generalitat de Catalunya . L'entitat considera que el català perdrà força respecte al castellà en l'espai televisiu quan aquest acord s'apliqui.

 

28/01/2009 21:19 Cultura

Els representants de L'Obra, Jaume Mateu com a president de l'entitat i Tomeu Martí com a coordinador, han explicat els diferents motius pel quals s'oposen a aquest acord i han fet una sèrie de peticions als representants polítics. 

Per començar, Tomeu Martí ha exposat que "Tot i que augmentarà el nombre d'hores de programació total en català, l'augment exponencial del nombre de canals en castellà farà que l'ús de la nostra llengua quedi molt minoritzat." Així, les hores en català quedarien relegades a una tercera part de la programació, en els millors dels casos. El coordinador de l'entitat ha criticat que no només es veuran reduïdes la quantitat de canals sinó també les hores que es faran en català a cada canal, per això Martí ha demanat al representant polítics que actuïn sense "complexos" i que s'arribi al 100% de programació en català. Tanmateix, ha valorat positivament la creació d'un canal comú entre el Principat i les Illes.

Per altra banda, Jaume Mateu ha insistit en les mateixes idees. Per al president de l'Obra, els ciutadans del país tenen dret a veure tots els canals possibles en català. En aquest sentit, hi haurà una reunió de la Federació Llull (que agrupa OCB, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià) per fer un posicionament comú a favor de la recepció de tots els canals en català a tots els territoris dels Països Catalans, ha dit Mateu.

Finalment, els representants han fet dues peticions a la classe política. En primer lloc, que posi en marxa ja el nou múltiplex que ha de garantir l'arribada de quatre canals de televisió en català. I en segon lloc, que els Consells de Mallorca, Eivissa i Menorca cedeixin el seu segon canal a emissores procedents d'altres territoris del país, per tal d'augmentar el nombre d'hores de programació en català. 

Més informació aquí

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid