Els col·lectius convocants, i especialment davant de la campanya de desprestigi iniciada pel mateix degà criminalitzant la postura dels vaguistes, consideren que les protestes han tingut un seguiment "massiu" que s'ha vist marcat pel diàleg i el debat. En aquest sentit, CAF i SEPC anuncien que seguira "amb la ocupació de la facultat fins que el rectorat accepti que el referèndum previst pel dia 25 de novembre sigui vinculant" així com per la retirada "dels expedients disciplinaris a les 31 estudiants i les 15 imputacions per via judicial" que afronten estudiants d'aquesta universitat i pel reconeixement oficial "del dèficit públic que pateix la UAB i la impossibilitat d'aplicar un nou pla d'estudi amb aquest finançament".
En el cas de la Universitat de Barcelona (UB), les principals mobilitzacions han tingut avui a l'anomenat Campus Raval, que aplega les facultats de Filosofia i Geografia i Història. La setmana de lluita ha començat amb la paralització de totes les classes, amb la realització de piquets informatius i l´inici de les activitats de la universitat alternativa. Els i les estudiants recorden la celebració d'un referèndum en aquest campus en contra la implantació del Procés de Bolonya i les destacades xifres assolides pel vot nul en les recents eleccions a rector per demanar "diàleg" en defensa d'una "universitat pública i de qualitat".
A la també barcelonina Universitat Pompeu Fabra (UPF), el primer dia d'aquesta setmana ha comptat també amb la protesta contra la visita de la ministra espanyola de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia. Diverses desenes d'estudiants s'han concentrat a les dotze del migdia, seguint la convocatòria del Comitè de Vaga a la porta de l'edifici Ca l'Aranyó del campus Comunicació de la UPF, sota el lema "La universitat al servei del poble. Ni de les elits, ni del mercat!", davant de la visita d'alts càrrecs a nivell estatal de la política universitària encapçalats per la mateixa ministra.
A la Universitat d'Alacant (UA), l'Assemblea d'Estudiants d'aquesta universitat duu a terme una acampada des de dilluns farcida d'assemblees, taller, xerrades i debats per a reflexionar sobre els canvis que s’estan produint a l’educació. Els i les estudiants afirmen que "volem que se’ns pregunte, se’ns informe i se’ns tinga en compte sobre la posada en marxa del Pla de Bolonya."
A la Universitat de Lleida (UdL), el moviment estudiantil segueix denunciant els efectes d'aquesta reforma al centre universitari de les Terres de Ponent, i critica el paper que ha vingut jugant el rectorat davant d'aquest procés "neoliberalitzador".
Des dels blocs de diferents assemblees d'aquesta universitat pot seguir-se'n l'activitat
- Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació
- Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Filosofia
- Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Geografia i Història
Les manifestacions que estan convocades, sota el lema "Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya!", pel dijous 20 de novembre, són:
· Barcelona: 12h. Plaça Universitat
Per saber-ne més:
La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya - Llibertat.cat
El SEPC convoca mobilitzacions pel proper 20 de novembre - Llibertat.cat
El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat
Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC
Bolonya amenaça l´ensenyament d´història del País Valencià - L'Accent
La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat
Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat
La repressió política a la UAB - Especial sobre els conflictes a la UAB
El SEPC planteja els seus reptes per al curs 2008/2009- Llibertat.cat
"L´ensenyament públic català en peu de guerra" a l'ACCENT- Llibertat.cat