Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una exposició i una web recullen la memòria antifranquista a Sant Andreu

 Una exposició que es va iniciar el divendres passat a la nau Ivanow de Sant Andreu recordarà la trajectòria de setze lluitadors antifranquistes d'aquesta vila de Barcelona que van participar en la lluita contra la dictadura feixista. La mostra ha arrencat  acompanyada d'una web (Retrats per la memòria) amb el títol Persones i lluita antifranquista al districte de Sant Andreu (1939-1982), que anirà recollint les entrevistes a aquests combatents antifranquistes, significativament fins la data de 1982. Una de les persones entrevistades és l'històric militant independentista Carles Castellanos, veí de Sant Andreu.

05/06/2008 21:08 Cultura

L'exposició, que es podrà visitar fins el 25 de juny, ha estat impulsada pel Centre d'Estudis Ignasi Iglésias de Sant Andreu i compta també amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner.

Aquesta iniciativa busca reivindicar la lluita antifranquista a partir d'un seguit de santandreuencs anònims que s'han significat per la seva lluita pels drets i les lliberats, la justicia social i l'emancipació nacional, activistes d'associacions veïnals del districte, de col.lectius i partits polítics o de amb moviments cristians de base o amb reivindicacions socials.

 Es tracta d'un seguit de personatges incansables en la seva lluita des de barris com Sant Andreu, Bon Pastor, la Sagrera, Trinitat Vella i el Congrés (coneguts pel districte de Nou Barris). En concret, els personatges de qui s'ha recollit el testimoni són Pepa Batalla, Salvador Angosto, Carles Castellanos, Maria Isabel Roig, Josep Maria Moratalla, Maria Pura Badenes, Ángel Pérez, Pere Serrat, Josep Bòtia, Jaume Domènech, Domènec Mañà, Pep Miró, Joaquim Terré, Ignasi Pujades, Francesc Porret i Francesc Torrabadella. L'exposició i properament la web que ja està en funcionament recullen (i recolliran) una petita explicació de la trajectòria de cadascun d'aquests personatges en un treball coordinat l'historiador Pau Vinyes.

Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  6. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. 70 noves normes jurídiques al BOE que releguen el català
  10. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid