Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1913 Retorn a la feina dels obrers després d'aconseguir la jornada de 60 hores

1913 Els obrers tornen a la feina en publicar-se al BOE la jornada de 60 hores setmanals

25/08/1913 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1913 milers d'obrers tornaven a la feina quan el 'Boletín Oficial del Estado' publicà la reducció de jornada fins a 60 hores setmanals. La patronal protestà i publicà un manifest en contra.

Obrers i obreres del tèxtil en vaga eclamaven des del juliol la reducció de les hores de treball a 9 hores diàries i denunciaven l'incompliment de les lleis sobre el treball infantil i femeni. La vaga començà el 30 de juliol i el dia 22 d'agost es va acceptar una proposta del govern de l'Estat que va fixar, per decret, la jornada màxima de treball en 60 hores setmanals (3.000 hores anuals) de treball per a les indústries tèxtils de tot Espanya, un augment de preu dels treballs a preu-fet i una reducció progressiva del treball nocturn femení.

Les reticències patronals al compliment del decret va fer que la vaga es continués fins el 15 de setembre. Durant la primera setmana d'agost hi havia a Barcelona més de 24.000 treballadors en vaga i a Catalunya més de 63.000 mil vaguistes.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid