Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1992 Els castellonencs Jeroni Salvador i Angel Pitarch són empresonats

1992 Dos veïns de Benicarló, Jeroni Salvador i Angel Pitarch, són empresonats en el marc de l'Operació Garzón

14/07/1992 Tal dia com avui

Tal dia com avui els valencians Jeroni Salvador i Angel Pitarch, de Benicarló (Baix Maestrat), són empresonats per ordre del jutge Baltasar Garzón.

Aquest dia també es van produir un seguit d'esdeviments: protestes i posicionament contra l'Operació Garzón, la detenció i tortura de desenes d'independentistes:

-L'Ajuntament de Palamós aprova una moció en què qualifica d'indiscriminades les detencions.

-Més de 500 persones convocades per la Plataforma Unitàriaper es concentren per demanar la llibertat dels detinguts a la Plaça de la Verge de la ciutat de València amb la presència de Toni Infante un dels detinguts durant l'operació policial i Josep Guia, .

-El ple de l'ajuntament de Girona demana que s'aclareixi si hi ha hagut actuacions policials irregulars.

-El ple del Consell Comarcal de la Selva i el de l'Ajuntament de Vidreres van aprovar mocions en què qualifiquen d'arbitràries i infundades les detencions i reclamen que s'exigeixin responsabilitats i s'aclareixi la situació dels detinguts.

-Els familiars dels detinguts demanen l'anul·lació de les declaracions fetes a la Guàrdia Civil en considerar que les confessions van ser fetes sota tortures i de manera clarament inconstitucional i il·legal.

-El PSC impedeix el consens del Parlament per pronunciar-se sobre les detencions d'independentistes.

-Unió Democràtica de Catalunya fa públic un comunicat en què qualifica els fets de "provocació barroera" i considera que s'ha d'actuar amb criteris polítics i no pas jurídics.

-Una cinquantena de professors arribats de tot el món per participar en la V Escola de Lingüística que organitza la Universitat de Girona subscriuen un manifest on condemnen les detencions perquè s'han produït sense càrrecs substancials que les justifiquin.

Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid