Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixisme
La Comissió de Seguiment del pacte de forces parlamentàries democràtiques contra l’extrema dreta demana una reunió amb Junts
17/10/2024 Drets i Llibertats

Ahir nit, dimarts 15 d’octubre, es va reunir la Comissió de Seguiment del pacte contra l’extrema dreta, proposat per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), i signat el 8 de maig de 2024 per cinc partits. La Comissió es va reunir, per primera vegada i amb urgència, per tractar la decisió de Junts d’abstenir-se sobre una resolució presentada pel partit d’extrema dreta, Aliança Catalana.

En el pacte, cinc forces polítiques —Comuns Sumar, CUP, Esquerra Republicana, Junts+ i PSC—  es van comprometre en plena campanya electoral en els següents termes: “No normalitzarem ni legitimarem l’acció política de formacions d’extrema dreta... i evitarem que prosperin les seves iniciatives.”

L’opinió unànime de la Comissió Ciutadana de Seguiment, expressada a la reunió, va ser que això implica rebutjar sistemàticament tota proposta procedent dels partits d’extrema dreta, independentment del seu contingut. 

Aquesta opinió la comparteixen quatre dels partits signants. 

A la reunió, la representant de Junts va exposar els motius del sentit de vot al Debat de Política General i va demanar un debat extens i profund sobre com afrontar el creixement de l’extrema dreta. 

Acords

  • L’opinió de la Comissió, i de quatre dels partits signants, és que cal respectar allò pactat i signat, i això vol dir votar en contra de tota proposta procedent de l'extrema dreta.

  • Si es vol reflexionar, aprofundir, matisar… sobre estratègies, es pot fer, però ara per ara tenim un pacte que cal complir.

  • És el desig compartit de la Comissió que el pacte funcioni i que segueixi comptant amb totes les forces signants, però això suposa aclarir els compromisos adquirits i que aquests es compleixin.

  • Per tractar tot això, s’ha acordat demanar una reunió d’una delegació de la part no parlamentària de la Comissió amb la direcció del Grup Parlamentari de Junts+ per intentar aclarir el tema.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid