Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
La FAVB presenta al·legacions contra la rebaixa de 9,4 milions d'euros a la taxa de terrasses
17/01/2024

La Federació d¡Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) han demanat una normativa de les taxes de les terrasses que contribueixi de forma equitativa als recursos de la ciutat, sense privilegiar un sector que treu un benefici econòmic important de l’ús de l’espai públic. Per tot això, hem presentat un conjunt d’al·legacions per tal que s’elimini aquest privilegi a les Ordenances Fiscals de 2024.

Per a la FAVB, "Sorprenentment", l’actual govern de la ciutat va presentar al novembre del 2023 una modificació a la baixa del règim d’ingressos municipals de les Ordenances Fiscals exclusivament referida a la taxa de terrasses dels restauradors de la ciutat.

Ho qualifiquen així, perquè després dels anys d’una rebaixa del 75% per la situació provocada per la pandèmia de la Covid, el retorn a la normalitat en tantes coses ha representat en general per als ciutadans de Barcelona uns increments d’impostos i despeses. Per exemple, amb la pujada de l’IVA al 10% a la factura elèctrica, o amb uns increments dels preus dels aliments absolutament esgarrifosos, amb un IPC del 3,1% al desembre i 3,8% el subjacent.

Això significa que aquesta tornada a la "normalitat" a Barcelona serà per a tothom menys per als restauradors, que, per decisió del nou govern, pagaran molt menys que abans de la pandèmia, i en alguns casos, inclús menys que durant la pandèmia.

Considera la FAVB que aquest privilegi acordat és del tot inacceptable quan el pressupost municipal s’ha incrementat de forma significativa des del 2019, passant d’uns ingressos de 2.653,9 milions d’euros a 3.595,8 milions el 2023, un increment del 35,5% en cinc anys.

Es  va fer,  per cobrir un munt de necessitats ciutadanes i de millores necessàries, per exemple en temes mediambientals. La qual cosa vol dir que el que paguem els ciutadans de Barcelona de forma directa -IBI, Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM)...- o indirecta, via transferències de l’Estat -IRPF, IVA, Impost Especial sobre Hidorcarburs (IEH)...- s’ha incrementat en uns percentatges similars.

Ara bé, per contra, l’aportació dels restauradors a la ciutat cau un 72,5% -de 13M€ a 3,6M€- de recaptació, un privilegi injustificable tenint en compte que estem ja en un any de plena recuperació i d’enormes beneficis per al sector. Amb un cens de terrasses que se situa en 6.631 llicències al segon semestre de 2023, i no les 4.174 que consten en els informes tècnics justificatius, econòmics i jurídics que acompanyen la tramitació.

I és que , la seva aprovació inicial infringeix el principi de capacitat contributiva dels subjectes passius, incompleix l’obligació de motivar la reducció i és resultat d’una decisió del tot arbitrària. Per això demanem que no es faci efectiva.

Valora
Rànquings
  1. “Escrits en llibertat” de Joan Rocamora
  2. La llengua de la Franja de Ponent
  3. Daniel Cardona i el 6 d'Octubre a Sant Just Desvern
  4. Èxit de participació en la mobilització per a reobrir un tram entre la platja de Garbet i el poble de Colera.
  5. Non Casadevall, el primer secretari general de la CUP
  6. Aturada provisional per un salt endavant
  7. L'Asssemblea Pagesa exposa perjudicis del biogàs per a la pagesia i la ramaderia
  8. 12 d'octubre: Res a celebrar
  9. 7 dones de Sant Cugat del Vallès s’enfronten a una condemna d’un any i mig de presó per cada una de les encausades, 26.164 euros i la inhabilitació del dret al sufragi passiu.
  10. Entitats sobiranistes dels Països s'apleguen a València per reafermar el seu compromís cap la Independència
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid