Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
La Favb demana que es faci efectiva la prohibició d'estufes a les terrasses

Estufes a les terrasses (o com s'està contaminant i escalfant el carrer inútilment un any més). 

03/11/2023 Drets i Llibertats

Som ja a primers de novembre i les temperatures a Barcelona van més enllà del tradicional estiuet de Sant Miquel. A Catalunya, a l’octubre s’ha arribat gairebé als 35ºC, i encara recordem l’estiu que hem passat: de nou, amb rècords de temperatures al juliol i l’agost. Doncs això, entre altres efectes, és el canvi climàtic.

La Favb va denunciar l’any passat que una acció tan absurda com situar estufes -de gas o elèctriques- a les terrasses no tenia cap sentit. Teniu tota la informació detallada al comunicat “La Favb demana prohibir les estufes de les terrasses a partir del gener”.

Fruit de la pressió veïnal, el desembre del 2022 el Plenari de l’Ajuntament va considerar revisar els terminis de la prohibició de les estufes i avançar-la al gener del 2024, a través d’un prec del Grup Municipal d’ERC. I abans que els restauradors comencin a encarregar o comprar estufes, és un bon moment per recordar aquest compromís i, alhora, insistir com d'inútil i contaminant és aquesta acció a les terrasses.

Tothom espera que faci una mica de fred, per salut física i mental, i per motius mediambientals, i quan en faci, que potser també serà extrem, els interiors dels locals estan, en general, perfectament preparats i aclimatats per fer-hi front. I en tot cas, si es vol estar al carrer, la solució és senzilla: amb la jaqueta i una manta a les cames. Així es fa a molts llocs d’Europa, incloent-hi aquells on les temperatures són bastant més baixes que a Barcelona, com ara Copenhaguen o París.

L'entitat demana, doncs, que l’Ajuntament modifiqui ja aquesta regulació, prohibint tota mena d’estufes a les terrasses de la ciutat aquest pròxim hivern.

Valora
Rànquings
  1. “Escrits en llibertat” de Joan Rocamora
  2. La llengua de la Franja de Ponent
  3. Daniel Cardona i el 6 d'Octubre a Sant Just Desvern
  4. Èxit de participació en la mobilització per a reobrir un tram entre la platja de Garbet i el poble de Colera.
  5. Non Casadevall, el primer secretari general de la CUP
  6. Aturada provisional per un salt endavant
  7. L'Asssemblea Pagesa exposa perjudicis del biogàs per a la pagesia i la ramaderia
  8. 12 d'octubre: Res a celebrar
  9. 7 dones de Sant Cugat del Vallès s’enfronten a una condemna d’un any i mig de presó per cada una de les encausades, 26.164 euros i la inhabilitació del dret al sufragi passiu.
  10. Entitats sobiranistes dels Països s'apleguen a València per reafermar el seu compromís cap la Independència
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid