Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions 2023
La CUP assegura que “plantaran cara” als que volen una demarcació de Tarragona basada en el turisme massiu i en ser el productor energètic d’Europa
17/07/2023 Política
La CUP diu que pretén "plantar cara" a tots aquells projectes que volen "trinxar encara més les nostres comarques" en una roda de premsa a Montblanc.

Carles Herèdia, número tres de la candidatura, ha mostrat l'oposició de l'organització al projecte del macroparc fotovoltaic de Passanant i Beltall, un projecte que taxat de "bestiesa" i ha recordat que es tractaria del "macroparc més de gran de Catalunya amb 400 hectàrees amb un gran impacte per a la comarca".

Herèdia ha denunciat que aquest tipus de projectes "només estan pensats per maximitzar els beneficis d'empreses de l'Ibex 35 i multinacionals" i ha defensat que cal una implantació d'energies renovables "equilibrades territorialment i amb un projecte de país."

L'anticapitalista ha defensat que cal generar projectes "amb valor afegit i donar suport a la pagesia, no trinxar el territori del Camp, el Penedès i les Terres de l'Ebre".

D'altra banda, Herèdia també ha fet esment al macropolígon logístic de l'Alt Camp, que continua endavant gràcies als vots d'ERC, VOX, PSC i Ciutadans i ha carregat contra ERC: "no van tenir cap problema en votar conjuntament amb l'extrema dreta i l'espanyolisme per trinxar el territori"

Per la seva banda, Judit Cañis, número sis de la candidatura i membre de la plataforma No a la MAT, les dues línies de Molt Alta Tensió Aragó-Barcelona projectades pel Govern Espanyol i que segons la cupaire "modificaran l'entorn i busquen destruir la nostra pagesia, fruit de l'aposta per un model d'energia centralitzada i a l'abast de les grans empreses".

Cañis ha explicat que la CUP aposta per un model descentralitzat i de proximitat, "aprofitant territoris ja malmesos" i ha reivindicat que no volen ser la demarcació "que més energia produeix i que més s'empobreix, perquè grans empreses com La Caixa o Forestàlia tinguin un únic interès especulador". En este sentit, ha conclòs que els anticapitalistes "plantaran cara a tots els que volen una demarcació de Tarragona basada en el turisme massiu i en ser el productor energètic d'Europa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid