Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort Albert Làzaro, activista defensor del territori, de la cultura i de la història local de Cerdanyola

La mort d'Albert Làzaro i Arqueros als 89 anys deixa la ciutat de Cerdanyola sense un dels seus principals activistes de la cultura, la identitat local, la defensa del territori i la lluita independentista

04/04/2022 Cultura

Ahir va morir l'Albert Lázaro, activista ecologista i de la cultura i identitat local, i conegut independentista de Cerdanyola del Vallès, al 89 anys.

Làzaro ha mort després d’una llarga malaltia. El passat mes de novembre es va realitzar a Cerdanyola un homenatge en vida que va omplir de gom a gom el teatre Ateneu. Des d’ahir a la nit a les xarxes socials s'han escrit tot de missatges de comiat.

Fou mestre d'obres, paleta i professor d'ofici, i va treballat incansblement la història de Cerdanyola, que recollí de la mà de Jaume Mimó, alcalde de la República i primer cronista de la ciutat, amb qui va treballar. Va arribar de petit a Cerdanyola amb la seva mare vídua, procedent de Sant Andreu del Palomar: el seu seu pare morí al front i fou el primer milicià caigut en la lluita antifeixista, i per aquesta raó tingué dedicat un carrer a Sant Andreu, que fou eliminat durant el franquisme.

Es tracta d'una persona molt important en aquest ciutat perquè va impulsar molts dels actes revindicatius d'esquerres, ecologistes i independentistes. Va impulsar el Congrés de Cultura Catalana i l'Assemblea de Catalunya. Als anys vuitanta va formar part de Nacionalistes d'Esquerres i posteriorment va participar en candidatures locals que es destacaven en la defensa del territori, la democràcia directa i la participació.

Llibertat.cat el va entrevistar el 2009, en plena campanya contra els abocadors tòxics existents i soterrats a Cerdanyola. Albert Làzaro destacà aleshores que a l'abocador de la Plana del Castell hi havia enterrat: "De tot. Terres de rabaixos... Sobre 120.000 tones de sals de fosa d’alumini (provinents de les fundicions d’alumini), però també residus hospitalaris, industrials, restes de pintures, olis bruts de motors, i tota classe d’inmundície."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid