Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nuclears
"Corona un cim i demana el tancament de Cofrents!"

La Plataforma Tanquem Cofrents, que inclou als principals grups ecologistes del País Valencià, així com a sindicats i altres organitzacions de la societat civil, treballa actualment per a impedir la renovació de la llicència de funcionament de la nuclear de Cofrents, la data de caducitat de la qual és el pròxim 20 de març. Amb motiu d’esta campanya, la plataforma llança una acció col·lectiva en la qual pots participar, per grups o individualment, fins al 8 de març. Com? Doncs, corona un cim, fes-te una foto demanant el tancament de Cofrents i envia-la a marfull.agro@gmail.com. Amb les fotos editarem després un vídeo.

03/03/2021 Territori

Esta iniciativa de la plataforma Tanquem Cofrents, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, sorgix davant la voluntat d’Iberdrola d’allargar el funcionament de la central nuclear valenciana durant una dècada més, malgrat que Cofrents ja té 37 anys i que Les Corts Valencianes van aprovar en 2017 una Proposició No de Llei reclamant el seu tancament i desmantellament.

Inspirats en la cançó Darrer diumenge d’octubre, Tanquem Cofrents pretén traure a la llum l’oposició ciutadana a la nuclear valenciana, ja que el País Valencià no vol que li amplien la llicència de funcionament a Cofrents ni un any més.

De quina manera pensem mostrar-ho? Doncs, pujant a les muntanyes valencianes i fent-nos una foto al cim amb una bandera antinuclear, sempre respectant les mesures sanitàries per la COVID-19. Tanquem Cofrents o et facilitarà la bandera (València i àrea metropolitana) o te l’enviarà per correu electrònic, per a imprimir-la en A4 o A3 i apegar-la fins a donar-li forma. Com pots sol·licitar la bandera? Molt fàcil, només has d’enviar el teu telèfon de contacte a marfull.agro@gmail.com.

Alça la veu, com diu la cançó, des del Garbí i el Puig Campana, el Montgó, i el Montcabrer, Calderona, Bèrnia, Aitana, Montot i Benicadell. Però, també des de qualsevol muntanya que tingues al teu municipi sense importar la seua altura. Qualsevol cim ens servix per a dir ben fort, Tanquem Cofrents!

Des de les altures, la foto hauria de ser horitzontal, sense contrallums ni flaix, ben enfocada i sense primers plans. Com a requisit, s’ha de poder veure a la persona o les persones participants amb la bandera, clarament. Però, també part del paisatge per a reconéixer el cim i el seu entorn.

Si vols participar en esta acció col·lectiva de Tanquem Cofrents, envia les teues fotos a marfull.agro@gmail.com. Tens fins al 8 de març per a fer-ho. En el correu electrònic, a més a més de les fotos, indica el nom de la persona o col·lectiu que sou, així com el nom de la muntanya que heu pujat i el municipi on es troba.

Amb totes les fotografies recopilades, Tanquem Cofrents editarà un vídeo documental que més endavant publicarem en YouTube i en el blog de la plataforma. Concretament, durant la segona setmana de març.

Si volem tancar Cofrents, és molt important visibilitzar el rebuig de la ciutadania a la renovació de la nuclear valenciana. Per això, et preguem que ara dónes la màxima difusió possible a esta acció col·lectiva i després al vídeo final. Per un futur segur sense nuclears: Tanquem Cofrents JA!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid