La FOLC ha valorat positivament les reunions mantingudes, així com la receptivitat dels tres grups parlamentaris de les Corts Valencianes que comparteixen la necessitat d’establir la reciprocitat plena, avançar envers un espai de comunicació compartit en la nostra llengua, la potenciació de la indústria audiovisual o el respecte a la diversitat lingüística i cultural en la futura Llei General de l’Audiovisual.
En les reunions han participat la diputada Mercedes Caballero (PSPV-PSOE), la diputada Mònica Álvaro i el diputat Josep Nadal (Compromís), la diputada Estefania Blanes (Unides Podem) i el secretari d’Organització de Podem i, representant la FOLC, Daniel Condeminas (Assessor de la FOLC), David Belda (Escola Valenciana) i Vicent Maurí (Intersindical Valenciana i president de la FOLC). En aquesta s’ha tractat sobre la reciprocitat i l’espai de comunicació en la nostra llengua i l’avantprojecte de Llei General de l’audiovisual.
La FOLC ha traslladat al PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem la necessitat d’impulsar la reciprocitat en coherència amb la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (CELRoM), signada i ratificada per l’Estat espanyol, que preveu el dret de la ciutadania europea a rebre les emissions de les ràdios i televisions públiques de tot l’àmbit territorial. I, sobretot, per ser una reinvidicació de la majoria de la població del nostre domini lingüístic i un compromís d’aquests partits amb les valencianes i valencians, a més perquè una llengua que vulga ser viva i útil el segle XXI ha de tenir totes les eines audiovisuals de què puga disposar.
Per altra part, la FOLC ha lliurat als grups parlamentaris les seues al·legacions a l’avantprojecte de Llei General de l’Audiovisual per defensar la presència de la nostra llengua a les televisions i plataformes.