Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
6D
L'ASM demana al partits que no celebrin la diada de la "Constitución espanyola"
06/12/2016 Política
L'ASM L'ASM
Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM)  demanen als partits de país, «és a dir, aquells que tenen el centre de decisió aquí i no a Madrid», que no acudeixin als actes d'homenatge a la constitució espanyola «perquè no hi ha res a celebrar», segons informa dBalears

Des de l'Assemblea Sobiranista recorden que la constitució espanyola no només no ens garanteix una veritable autonomia, ignora el cost de la insularitat i relega la nostra llengua a un estatus de tercera divisió, des del moment que estableix el «deure» de conèixer el castellà però no el català, sinó que, a més a més, és sistemàticament incompleta quan diu que l'Estat ha de promoure «una distribució de la renda regional més equitativa» (Art. 40.1), quan en realitat el 48% dels imposts de les Illes Balears, uns 3.500 milions d'euros, se'n van a Madrid i no tornen; o quan diu que «la riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección» (Art. 3.3) al mateix temps que colonitza el nostre dial televisiu amb trenta-tres canals en castellà, impedeix la recepció de canals en català, i no emprèn cap mesura de defensa i promoció de la nostra llengua.

Per tot, asseguren que la millor manera de reivindicar els nostres drets com a poble el pròxim 6 de desembre consistirà a aprofitar l'ocasió per denunciar el tractament colonial que l'estat espanyol dispensa a Mallorca i les Illes Balears.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  4. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  9. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  10. El sant sopar assegurat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid