Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos desallotgen la Secretaria d'Universitats ocupada pel SEPC

Els estudiants demanen que s'apliqui la rebaixa de taxes que va aprovar el Parlament

02/12/2016 Educació

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat de matinada la seu de la Secretaria d'Universitats i Recerca ocupada ahir al vespre per pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. L'edifici s'havia ocupat per exigir que es complís el mandat parlamentari de rebaixar un 30% les taxes universitàries.

L'acció interpel·lava directament Oriol Junqueras, màxim responsable de la política universitària de Catalunya, i demanaven un diàleg polític. Tot i així, les úniques persones que han accedit a l'edifici han estat agents dels Mossos d'Esquadra. Segons els estudiants, els agents han entrat amb actitud intimidatòria, esbotzant portes i finestres, i han procedit a desallotjar-los per la força.

 

 

La portaveu del SEPC Mercé Tarés va afirmar a Llibertat.cat que la baixada de taxes "no pot anar en detriment de la qualitat educativa i docent als centres" i que és una qüestió ideològica i de models educatius. "És el seu, privatitzacions i elitisme, versus el nostre, que és un model al servei de les classes populars, de la classe treballadora i de la societat.", deia.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat una manifestació estudiantil avui a les 7 del vespre davant la Secretaria d'Universitats i Recerca (Via Laietana 2, Barcelona).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid