Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pobresa energètica
25/02/2016 Hemeroteca

A la fi ha arribat el fred. I amb ell torna a aflorar un fenomen cada vegada més estès, l'anomenada pobresa energètica, que és la dificultat o la incapacitat de mantenir l'habitatge en unes condicions adequades de temperatura a un preu just.

I ara és quan em vénen al cap fets desordenats, però relacionats amb aquesta mena de pobresa.

El rebut de la llum s'ha encarit moltíssim aquests darrers anys. Les companyies elèctriques defugen la responsabilitat i acusen les administracions de carregar la factura amb taxes i imposts. No debades Espanya és un dels estats europeus on és més cara l'electricitat.

L'escandalós i obscè fenomen de les «portes giratòries» de polítics que acaben cobrant sous estratosfèrics de les elèctriques.

Les companyies elèctriques, segons que denuncia l'enginyer andalús Antonio Moreno Alfaro, practiquen un arrodoniment que suposa un increment mitjà de 42 wats (0,042 kW) en les potències trifàsiques normalitzades, que al preu actual del kW (3,50 euros mensuals) suposa un excés de 0,15 euros mensuals per a una llar amb instal·lació trifàsica. Si es té en compte el nombre total d'instal·lacions trifàsiques a l'Estat espanyol (actualment, prop de tres milions) i que l'excés està sent cobrat des de març de 2006, resulta que la quantitat facturada per les empreses elèctriques en perjudici de les famílies supera ja els 35 milions d'euros. Pot semblar que la quantitat mitjana mensual cobrada de més per les elèctriques (0,15 euros) és irrisòria, però cal recordar que aquest tipus de companyies són capaces de tallar el subministrament per aquesta quantitat. Això va fer el 3 de febrer de 2009 la companyia Gesa a Mallorca: va tallar el fluid de gas a una família per l'impagament d'un deute de 0,15 euros. I li va facturar 168,265 euros per restablir el servei uns dies més tard.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid