Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua
La Flama del Correllengua travessa una vintena de poblacions

Arribarà a Andorra i Perpinyà escalfa motors

15/10/2015 Llengua

Aquest cap de setmana són una vintena els pobles i ciutats del Principat que celebren activitats, totes elles ben variades i atractives.

Es el cas de la Vila de Gràcia de Barcelona que al llarg de la setmana ha recordat Ovidi amb diverses xerrades i exposicions, i que culminarà els actes dissabte 17, a la plaça de la vila, amb una munió d'activitats de carrer, amb paella valenciana inclosa.

Diverses poblacions també aposten pel record a Ovidi, com el cas de Santa Coloma de Gramenet que ha programat un recital de cançons i poemes del cantautor (Dv. 16, 20h, Auditori Can Roig i Torres) i Castellbisbal amb l'espectacle Memòria Viva i la inauguració de l'exposició "Ovidi Montllor, la fera més tendra i ferotge".

També Cardedeu li dedica una jornada d'homenatge amb la presència de diverses persones que varen conèixer Montllor, entre elles la família Lucchetti (Ds. 17, 20:30h, Centre Cultural). 

Sant Just Desvern opten per una doble jornada d'activitats protagonitzada per l'humor de Xavi Castillo (Dv. 16, Sala Gran de l'Ateneu, 21h) i per la festa al carrer, el concurs Calvern i el concert de Miquel del Roig (Ds. 17, des de les 17:30h, pl. Malaret). També el nucli de la CAL de Pallejà inicia els seus actes aquest dissabte a la plaça del Castell (17:30h) amb tallers de gegants i castellers, jocs i xocolatada.

Al Maresme són qautre les viles amb actes. Canet de Mar continua el programa amb la xerrada "El català i l'aragonès, llengües pròpies de l'Aragó" (Dv. 16, 19.30h, Sala Cultural Ramon de Capmany), mentre que Argentona opta per una tarda de dissabte farcida d'activitats amb espectacle de foc, concurs de botifarra i concerts amb Hora de Joglar (a la plaça Nova i Can Doro). La plaça de l'Ajuntament de Calella serà l'escenari dels actes amb activitats infantils i música des de les 17h. Finalment Sant Vicenç de Montalt organitza el diumenge al migdia, a la plaça del poble, un conjunt d'actes d'arrel tradicional que culminaran amb la lectura del Manifest.

Volem destacar especialment la celebració del Correllengua a la població de Montagut i Oix, el primer acte amb molt de temps que se celebra a la Garrotxa. Una xerrada a l'entorn de la figura d'Ovidi, amb Núria Cadenes i Jordi Tormo entre d'altres, serà l'acte central (Ds. 17, 17:30h).

Roda de Ter tornarà a l'arena amb un nou i complet Correllengua, que ja ha estat encetat per una interessant xerrada del jutge Santi Vidal i que continuarà dissabte amb el plat fort de les actuacions de Pastorets RockObeses (a La Carpa).

La vila d'Artés tampoc s'està de res, i en la seva 19a edició proposa una farcida mostra de cultura popular amb castellers, geganters, bastoners i grallers, i el concert final d'Ovidi 3. La sala del Dr. Baiget serà el marc de celebració del Correllengua de Golmés, amb tallers i titelles pels més menuts i la projecció del film "Ovidi, crònica d'un artista" (Ds. 17, 17:30h). Més al sud, a la ciutat de Tarragona el Casal Sageta de Foc organitza la tarda i vespre de dissabte una jornada que combina jocs tradicionals i record a Ovidi, amb el concert de Joan Sebastià i Toni Porcar. 

La manca d'espai no ens permet destacar altres actes que se celebraran a la Pobla de ClaramuntSant Feliu de LlobregatCastellolíTorís Elx però podeu tenir-ne més detalls a l'agenda. 

La Flama travessa Andorra

El Correllengua és des de fa sis anys ben present al Principat d'Andorra i enguany hi tornarà amb una doble jornada d'actes. El divendres, al Pas de la Casa, i de la mà del Centre d'Autoaprenentatge de Català s'han programat diverses activitats amb jocs de llengua i cultura (el joc d'Andorra, lliga d'scrabble i campionat d'embarbussaments) i amb berenar popular inclòs.

L'endemà, serà el torn d'Andorra la Vella, amb bona part de la jornada concentrada al matí a la plaça del Consell General. La construcció d'un gran mapa d'Andorra donarà el tret de sortida i seguiran jocs per a la mainada, concursos de llengua i tallers de gastronomia.

Perpinyà escalfa motors

Com cada any, la capital rossellonesa s'encarregarà de clausurar oficialment una nova edició del Correllengua. Enguany serà el dissabte 7 de novembre i centrarà la seva reivindicació en l'exigència d'un Estatut per la Catalunya Nord.

Com és habitual la jornada s'iniciarà amb una manifestació festiva, que partirà de la plaça de Catalunya a les 16h. Dues hores més tard serà el torn dels parlaments i la popular Marxa de Torxes. La diada finalitzarà a la Casa Musical amb les actuacions de Ghetto Studio(Catalunya Nord), Mauresca (Occitània) iFeliu Ventura i els Xerramequ amb els Aborígens (País Valencià).

Des de la CAL organitzen un autocar per a assistir-hi, prèvia aturada a Figueres per a celebrar el Correllengua local. Properament us en donarem més detalls.

Dades facilitades per la Coordinadora d'Associacions per la LLengua (CAL)

Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  3. La Fundación Princesa de Girona fa una nota de premsa per contestar el rebuig institucional de l'Ajuntament de Girona
  4. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  7. Aurora Picornell i Femenias
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. Revertir la insatisfacció popular, la frustració política i la manca d’alternatives
  10. Pals a la roda pel català a l'escola i als mitjans de comunicació públics al País Valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid