Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Mataró acorda una consulta per decidir l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

La proposta també subratlla que els estatuts de l’AMI emfasitzen la transversalitat i recullen de forma àmplia la pluralitat de sensibilitats del sobiranisme,  però també el finançament dels ajuntaments i administracions públiques catalanes

08/09/2015 Política

En el Ple de setembre de dijous passat es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de la CUP per convocar una consulta per l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-MES-AM, VOLEMataró, la CUP-PA, ICV-EUiA-E i la regidora no adscrita. Hi van votar en contra el PSC-CP, C’s, PP i PxC.

La proposta recorda les diferents consultes sobre la independència que es van portar a terme des de l'any i destaca que "En l’actual conjuntura política i social l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) és un pas necessari per situar el nostre municipi al capdavant del procés de ruptura amb la Constitució Espanyola i a favor de la restitució de la sobirania, que són els requisits indispensables que faran possible l’obertura d’un procés constituent perquè el poble català pugui decidir-ho tot."

En aquest sentit s'hi apunta que "L’AMI és una eina més al servei del municipalisme compromès amb el nou cicle polític, amb la construcció d’un nou país." i que tal com s’expressa en l’article 6 dels seus estatuts, l’objecte i les finalitats de l’AMI que persegueixen són "Esdevenir un ampli espai de debat on compartir idees, iniciatives (legals o cíviques), experiències, informació, eines de gestió i tot allò que pugui ésser útil per dur al poble de Catalunya cap a la independència per tal d’assolir les plenes competències municipals", "Fomentar i defensar els drets nacionals", "Conscienciar la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació", "Crear una xarxa de promoció exterior", "Promoure el finançament dels propis municipis", entre altres.

Aquesta proposta també subratlla que els estatuts de l’AMI "emfasitzen la transversalitat i recullen de forma àmplia la pluralitat de sensibilitats del sobiranisme, alhora que plantegen aspectes determinants com el finançament dels ajuntaments i la resta d’administracions públiques catalanes."

Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  3. La Fundación Princesa de Girona fa una nota de premsa per contestar el rebuig institucional de l'Ajuntament de Girona
  4. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  7. Aurora Picornell i Femenias
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. Revertir la insatisfacció popular, la frustració política i la manca d’alternatives
  10. Pals a la roda pel català a l'escola i als mitjans de comunicació públics al País Valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid