Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Expulsió
Una membre de la PAH de Mallorca deportada al seu país d'origen

Duia gairebé tres anys vivint a l'illa amb la seva parella, el termini que marca la llei per a poder demanar els papers

08/06/2015 Drets i Llibertats
Una membre de la PAH de Mallorca deportada al seu país d'origen Una membre de la PAH de Mallorca deportada al seu país d'origen

Aquest diumenge, Carmen Luciane, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mallorca ha estat deportada l seu país d'origen, Brasil, per no tenir papers. Prèviament havia estat retinguda a a l'Aeroport Madrid-Barajas Adolfo Suárez. Luciane fa gairebé tres anys que viu a l'illa amb la seva.

Segons les lleis d'immigració d'Espanya, afirma la PAH, una ciutadana brasilera necessita residir a l'Estat almenys durant tres anys per poder adquirir el permís de residència espanyola. Tant Carmen com Ricardo (la seva parella) estaven esperant aquest termini per poder iniciar els tràmits per obtenir documentació i casar-se, però ella va haver de partir a donar un "darrer adéu" al seu germà.

"Estem fartes de lleis injustes que no respecten els drets humans i fan que la major part de les persones es trobin constantment indefenses, la lleis haurien protegir-nos i no destrossar les nostres vides", denuncia la plataforma, que ahir va posar en marxa una campanya de suport a la dona a les xarxes, amb el hashtag #FreeCarmen. "La legitimitat d'una llei que permet comprar-te una casa a l'estat espanyol però no et permet tornar al teu país per acomiadar-te del teu germà queda en entredit. Per això des de la PAH exigim que es permeti a Carmen tornar a casa a Mallorca i que es respectin no només els seus drets, si no els de totes les persones, perquè totes hauríem de tenir dret a viure dignament ia no patir situacines com aquesta", reivindiquen, i adverteixen que Carmen "no té on tornar al seu país, sense habitatge, sense família i sense ingressos es veurà abocada a viure al carrer. El govern d'Espanya és responsable de la sort que corri al seu país".

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid