Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
El Síndic denuncia que va desaparèixer el llibre de custòdia de detinguts del 4F

Les conclusions de la investigació oberta pel Síndic de Greuges assenyalen la "negligència" i "la falta de transparència" de l'administració. I denuncia el fet que hagi "desaparegut" el llibre de registre i custòdia dels detinguts

23/02/2015 Drets i Llibertats

Rafael Ribó ha posat sobre la taula els indicis de maltractaments en el cas 4-F, lesions físiques que alguns detinguts van patir mentre estaven sota custòdia de la Guàrdia Urbana.

El Síndic de Greuges ha presentat les conclusions de la investigació oberta sobre el 4F i ha acusat les administracions de "negligència" i "falta de transparència." La dada més escandalosa és el fet que hagi "desaparegut" el llibre de registre i custòdia dels detinguts.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, responsable dels agents que van maltractar els detingtus, aleshores "encara no existien" el llibre de registre i custòdia.

Rafael Ribó ha assenyalat que hi ha indicis de maltractaments als detinguts en el cas 4F i també que es van incomplir protocols internacionals quant a la preservació dels drets dels detinguts.

Omissions, manca de transparència i negligències

Tal i com assenyala Vilaweb.cat, l'omissió "d'alguns informes mèdics, la falta d'obertura d'una investigació interna dels cossos policíacs o la desaparició del llibre de registre i custòdia dels detinguts de la Guàrdia Urbana del 2006 són algunes de les conclusions a què ha arribat el Síndic de Greuges en el seu informe d'anàlisi del cas 4-F." Un cas del 2006 que ara ha estat obert d'ofici gràcies a l'emissió del documental "Ciutat Morta."

El Síndic ha tornat a posar en evidència les versions adulterades de l'Ajuntament de Barcelona i els responsables de la Guàrdia Urbana, i ha resolt en les conclusions de l'informe sobre el cas 4F que es tracta d'un cas greu de manca de transparència i d'un seguit de negligències. Així, Ribó exposa que en els informes mèdics i policíacs hi ha "inconsistències i oblits" difícils d'explicar.

Ribó ha instat a les administracions públiques perquè apliquin els protocols existents i que iniciïn una investigació independent sobre el cas 4F. També  ha recordat que cal garantir l’assistència lletrada des del primer moment de la detenció, i no 36 hores després dels fets, com es va produir en aquest i en altres casos. L’informe del Síndic també recomana que la Unitat Interna d’Investigació sigui reestructurada i que s'habilitatin o clausurin dependències que no garanteixin la seguretat dels detinguts o dels agents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid