Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Defensa del territori
El GOB aterra a Barcelona a la recerca de complicitats per aturar les "megarotondes"

Joaquim Maria Puyal, Martí Estruch, Lidia Heredia i Àngels Gonyalons entre altres, ja han signat el manifest

19/02/2015 Territori

L'Espai Mallorca a Barcelona va aplegar ahir la presentació del Manifest per la coherència paisatgística de la carretera general de Menorca que  promou el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) contra les macrororondes i que ja té suport de Joaquim Maria Puyal, Martí Estruch, Lidia Heredia i Àngels Gonyalons entre altres.

Un espai equivalent a 35 camps de futbol. Aquesta és la dimensió que tindran les quatre "megarotondes" de dos pisos projectades a la carretera general de Menorca entre Maó i Alaior. El projecte que ha creat la polèmica, i que ja ha començat a executar-se, ha encès els ànims de part de la societat menorquina, que fa setmanes que es mobilitza per demanar "coherència paisatgística", en considerar que tal com està previst és innecessari i desproporcionat.

Els ecologistes van exposar les raons per les quals s'oposen a la reforma de la carretera, i van demanar que “l'obra sigui reconsiderada i reconduïda cap a intervencions més raonables, de menys impacte sobre el territori, que permetin un major consens i presentin un menor cost econòmic”.

El manifest es pot consultar i signar a la pàgina web del Gov. En ell se sol·licita en vistes a les properes eleccions municipals i autonòmiques a “totes les forces polítiques” al fet que “es comprometin a treballar de manera conjunta per abandonar el model de macrorotondes de dos pisos i optin per mesures amb major sentit comú”.

El document recorda que “l'afectació paisatgística s'està cometent a una illa coneguda precisament per la conservació del seu entorn està provocant repetides crítiques des de dins i fora de la illa”, i apel·la al fet que “Menorca mantingui la seva identitat i la seva riquesa natural”. Així mateix alerten que la reforma de la carretera que s'executa en aquests moments es tracta d'un primer tram (de Maó a Alaior), però que abasta la totalitat de la via entre Maó i Ciutadella. Davant això, creu “necessari evitar que els errors que s'estan cometent entre Maó i Alaior puguin mantenir-se o puguin reproduir-se en altres trams”, ja que “Menorca ha de seguir sent un exemple de respecte al territori, una illa diferenciada i coherent amb la seva declaració de Reserva de la Biosfera”, conclou el manifest.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid