Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Escola Valenciana, Albert Jané i Cerveses Moritz, finalistes del II Premi Martí Gasull i Roig

Els membres del jurat han escollit els tres finalistes entre els 150 candidats que va proposar la ciutadania.

09/01/2015 Llengua
Premi Gasull Premi Gasull

Després d’un procés de deliberació els 7 membres del jurat del II Premi Martí Gasull i Roig han escollit els tres finalistes. Són Escola Valenciana, el que va ser director de la revista Cavall Fort Albert Jané i l’empresa Cerveses Moritz.

El jurat ha escollit els finalistes entre els 150 candidats que van proposar més de 400 persones en un procés obert que va acabar el passat 3 de novembre. El jurat està format per l’escriptor i Creu de Sant Jordi 2014 Jaume Cabré, l’escriptor Carles Torner, el professor i polític eivissenc Bernat Joan i Marí, l’escriptora i editora valenciana Rosa Serrano, el director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona Jordi Manent, el membre i fundador de la Plataforma per la Llengua Bernat Gasull i el president de l’ONG del català Óscar Escuder.

 El jurat considera que els tres finalistes compleixen amb l’objectiu de ser un exemple a seguir en la defensa del català perquè han promogut la llengua com a eina de cohesió social des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic, en tots els àmbits educatius, a les administracions i en l’àmbit cultural.

El premi

El guanyador obtindrà un premi en metàl·lic de 3.000€ i se li entregarà un guardó creat especialment per l’orfebre i joier Joaquim Capdevila, reconegut internacionalment.

Capdevila ha participat en les principals exposicions de joiera contemporània del segle XX a Europa, Amèrica, Austràlia i Japó. La seva obra està present en diferents museus d’Europa.

Capdevila ha dissenyat altres distincions com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya o el guardó dels Premis Nacionals de Cultura.

Primera edició

El guanyador de la primera edició del Premi Martí Gasull i Roig va ser l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. El guardó se’ls va lliurar en un gran acte el passat 4 de febrer de 2014 al Born de Barcelona.

 En la votació popular hi van participar més de 4.000 persones, i hi va haver més de 100 propostes de candidats.

L’Assemblea de Docents de les Illes Balears es va imposar a la Viquipèdia en català i a l’activista d’Elx Joan-Carles Martí, que en van ser els finalistes.

En record de Martí Gasull i Roig

Martí Gasull i Roig (Barcelona, 2 d’abril de 1969 - Manāslu, Nepal, 23 de setembre de 2012) va morir al mont Manāslu a l’Himàlaia quan una allau va caure al campament base on descansava la seva expedició. La família i la Plataforma van rebre centenars de mostres de suport i de condol. De fet, diverses entitats i institucions van premiar a títol pòstum la trajectòria d’en Martí en l’àmbit de l’activisme lingüístic. L’octubre de 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya a títol pòstum. També va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona. Per a més informació sobre Martí Gasull i Roig podeu clicar aquí.

 

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid