Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Multireferèndum
"Les ILP s’han de convertir en una eina que ens permeti recuperar la democràcia directa"

Es dóna el tret de sortida a la campanya de vot anticipat a l'Ateneu Popular de Nou Barris

18/05/2014 Política
Multireferèndum Multireferèndum

Divendres, l'Ateneu Popular de Nou Barris va acollir el debat sobre una de les preguntes del Multireferèndum (MRF) que se celebrarà el proper 25 de maig: “Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?”. Un dels membres de l’Ateneu explicava  el perquè de donar suport al MRF: “Volem prendre part en tot el que ens afecta. Volem dir prou a delegar. Continuarem sortint al carrer però també decidirem i construirem la democràcia amb altres models, des del col·lectiu i el comú”.

Amb les seves paraules i les de la Sílvia Auge, integrant del grup promotor del MRF que va fer una crida a la participació a votar en el MRF del 25 de maig així com a parar una taula arreu del territori per votar tant el mateix dia 25 com de manera anticipada, va començar el debat sobre les ILP’s amb la participació del Gerard Batalla (Som Lo Que Sembrem), Ada Colau (PAH), Gerardo Pisarello (professor de la UB) i Raimundo Viejo (Artefakte i Universitat de Girona) i moderat per la Itziar González Virós.

La pròpia Itziar González va destacar una de les coses que més valora del Multireferèndum: “no podem seguir pensant soles perquè el pensament col·lectiu és molt més enriquidor per això que cada pregunta del MRF vingui acompanyada d’un debat previ és clau”.

Carències de les Iniciatives Legislatives Populars

En la primera part del debat tant el Gerard Batalla com l’Ada Colau van explicar les seves experiències amb cadascuna de les ILP’s que Som Lo que Sembrem i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca van impulsar en els últims anys. Un discurs el d’ambdós que va servir per reflectir les carències de les Iniciatives Legislatives Populars com mecanismes de participació de la ciutadania a la vida política.

El Gerard Pisarello i Raimundo Viejo Viñas van ser els encarregats d’abordar la part més “teòrica” del paper de les ILP. PIsarello va començar la seva intervenció recordant una frase del poeta Erich Fried, molt adient per iniciar el debat: “qui mana aquí? – vaig preguntar/ El poble, naturalment – em van dir/ Naturalment el poble però qui mana realment? – vaig dir jo”.

Després del debat amb el públic assistent, va tenir lloc la interpretació d'un fragment de l'obra de Dario Fo “Míssero Bufo” per part de Quim Pañart. Per finalitzar, representant els grups promotors de la resta de preguntes -Isabel Vallet (CUP), Javier Lechón (PACD), Lourdes Berdié (Xarxa Per la Sobirania Energètica) i Verònica Miró (SLQS)- van donar l’explicació dels argumentaris de les preguntes, tancant així una jornada de debat que va donar també el tret de sortida a la campanya de vot anticipat del Multireferèndum.

El debat es va poder seguir íntegrament en streaming, que es pot consultar al canal de Bambuser de multireferendum.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid