Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Fa 8 dies que la PAH ocupa l'oficina del BBVA a Sabadell

Durant aquest temps la jutgessa ha denegat el desallotjament en dues ocasions

11/03/2014 Drets i Llibertats

L'ocupació de l'oficina central del BBVA a Sabadell, situada al carrer Alfonso XII, va camí de convertir-se en la més llarga d'una entitat financera en el marc d'una acció de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAH). El jutjat d'instrucció 1 de Sabadell ha tombat aquest matí la segona petició de desallotjament presentada pel director de l'entitat.

En una interlocutòria de cinc pàgines, la magistrada Beatriz Faura assenyala que l'ocupació s'ha fet de forma pacífica i reivindicativa, i que en cap cas estaríen parlant d'una usurpació d'immoble. Però la seva decisió de no desallotjar el local –després del vuitè dia d'estança d'una quarantena d'activistes de la PAHC Sabadell– recau sobretot en el fet que no hi ha hagut cap tipus de coacció o intimidació, i que a més l'accés a l'entitat ha estat en certa mesura tolerat pels responsables del BBVA.

El BBVA obstaculitza les negociacions

La plataforma ha recordat en roda de premsa que prop d'un 40% de persones afectades per la hipoteca de la nostra assemblea són casos del BBVA. En les darreres setmanes i mesosja havíen realitzat accions en aquesta entitat a més de mantenir amb la mateixa un procés obert de negociacions que, fins el moment, no només no ha aportat solucions reals sinó que ha obstaculitzat les negociacions de forma constant i sistemàtica. Aquesta no és una situació aïllada, el mateix està succeint a les PAH's d'arreu de l'Estat.

És per aquest motiu que avui fa 8 dies que van decidir quedar-se en aquesta oficina, "cansades de no obtenir respostes i amb la urgència que presenten els 10 casos que tenim sobre la taula. Aquestes 10 famílies es troben en situacions diverses però totes tenen un denominador comú: el BBVA pretén quedar-se amb dues cases per la hipoteca d'un sol habitatge. Així, en aquests deu casos, les persones no només perden casa seva sinó que, a més, arrosseguen la casa d'algun familiar que avalava i que ja havia estat pagada", ha manifestat la plataforma en roda de premsa després de conèixer per segona vegada la decisió de la jutgessa.


 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid