Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
Protesta a Palma contra la persecució als directors de centres educatius

Centenars de persones s’han concentrat aquesta tarda exigint que s’aturi la persecució contra els directors dels centres educatius i la retirada immediata dels expedients oberts.

10/02/2014 Educació
Malgrat la pluja que avui queia a Palma, devers 250 persones s’han concentrat davant el Consolat de Mar per denunciar la pressió i persecució a la qual es veuen sotmesos des de fa mesos els equips directius dels centres d’ensenyament per part del govern de José Ramón Bauzà, així com per mostrar el suport als quatre directors expedientats per la conselleria d’educació. La protesta ha estat convocada per les principals associacions de directors de primària i secundària de les illes.

La concentració, que ha transcorregut amb normalitat, ha esdevingut un clam contra la política que porta a terme el PP. En aquest sentit s’ha exigit al govern que deixi de qüestionar la professionalitat dels equips directius i que retiri immediatament els expedients oberts als directors afectats; Jaume March, Jaume Bonet, Rafel Andreu i Margalida Seguí. Així mateix s’ha criticat la manca de diàleg per part de la conselleria d’educació i la nul·la voluntat per mirar de resoldre el conflicte.

El manifest llegit ha incidit en la tasca que han dut els equips directius i el suport majoritari rebut tant des de la resta de la comunitat educativa com de la societat en general. D’altra banda, s’ha reclamat la responsabilitat del president, amb la seva intervenció directa per tal de solucionar el conflicte, així com la represa immediata de les negociacions amb els diferents agents socials. Tanmateix, es deixa ben clar que, malgrat els entrebancs i dificultats als quals els puguin sotmetre, continuaran fent feina per un sistema educatiu digne.

Suport del personal docent no universitari

En el transcurs de l’acte, Maria Antònia Font, en nom de la junta de personal docent no universitari (integrada pels sindicats STEI, FETE-UGT, CCOO i ANPE) ha transmès el ple suport tant moral, com jurídic als expedientats i als equips directius. També ha demanat que com a acte de dignitat no s’accepti cap càrrec directiu imposat i que si es fa, es dimiteixi al dia següent. Una mesura que considera de coherència amb la lluita que des de fa mesos la comunitat educativa manté amb el govern Bauzà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid