Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Periodisme
Torna Contrastant

Després de set anys, el col·lectiu crític amb els mitjans es reactiva per analitzar com la premsa aborda el procés independentista

27/01/2014 Contrastant

11 de febrer del 2007. Aquesta fou una data rellevant per al periodisme. Desapareixia Contrastant, el col·lectiu català que durant sis anys (des de la tardor del 2000) s'havia dedicat a analitzar, des d'una perspectiva crítica i autocentrada, els mitjans de comunicació. Llegiu l'entrevista que Llibertat.cat va fer a un membre de Contrastant en anunciar el seu final.

Per a molts, Contrastant es convertí en una referència a l'hora d'interpretar els missatges dels mitjans i de qüestionar els recomptes oficials i periodístics de les manifestacions. Aspecte aquest en què el col·lectiu aconseguí un èxit notable fins al punt d'esdevenir una referència en el periodisme, tot i que les manifestacions no eren el seu únic camp d'activitat.

Els membres de l'equip de Contrastant plegaven veles a l'espera d'un moment "més o menys dolç". Un moment que sembla que ja ha arribat. I és que el col·lectiu ha anunciat aquest dilluns 27 de gener que reprèn l'activitat.

Una tasca que aquest cop, però, tindrà data de caducitat: ni més ni menys que el 9 de novembre del 2014, data en què està fixada la celebració de la consulta per a l'autodeterminació.

D'ara endavant Contrastant tornarà a estudiar la premsa però centrant-se en el discurs antiindependentista, prioritàriament, i també en el discurs independentista massa optimista. S'analitzaran les seccions de notícies i d’opinió de la premsa editada a Catalunya a més d'El País, el diari d'abast estatal més llegit.

Contrastant publicarà els seus articles en una pàgina de VilaWeb i Llibertat.cat se'n farà ressò. Contrastant ha tornat a la càrrega també a Twitter amb l'usuari @contrastant2014 i l'etiqueta #TornaContrastant.

Aquests són els articles que Contrastant publica avui:

9-N i La Vanguardia: l’enquesta que escombra cap a casa

9-N: La Vanguardia o l’ús ideològic d’una enquesta

De què té por El Mundo?

GESOP intenta justificar la portada d'El Periódico

Com manipula El Periódico l’enquesta del GESOP

Els federalistes espanyols a El Periódico (I): la creació d'una notícia

Joan Tapia al país de les meravelles federals (I)

Joan Tapia al país de les meravelles federals (i II)

El Periódico de Catalunya, reticent amb Kossove

Raons per a la transgressió

Els mèdia espanyols contra el sobiranisme i l'independentisme


Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid